Konut Haberleri
06 Eki 2017 12:05 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:28

Emlakçılar yasal zemine kavuştu!

Geçtiğimiz günlerde hayata geçen ve tapu müdürlüklerinde beklemeye son veren Web-tapu sistemine emlakçılar da dahil oldu. Uygulama ilk olarak Kocaeli'nde hayata geçti.

Emlakçılar yasal zemine kavuştu!
Web-tapu uygulaması ile vatandaşlar artık sıra beklemeden işlemlerini takip edebilcek. Geçtiğimiz günlerde uygulamaya alınan bu sisteme şimdi de Kocaeli'nde bulunan emlakçılar da dahil oldu. Uygulamanın daha sonra diğer iller için de geçerli olması bekleniyor. 

İkinci pilot il Sivas...

Emlakçıların tapu sahiplerinin taşınmazlarını müdürlüklere gitmeden internet üzerinden yönetebileceği web-tapu sistemi vatandaşın işini kolaylaştıracak.

Mesleğin disiplini açısından emlakçıya ve taşınmaza yönelik bu uygulama lisans almış kişiler tarafınan sağlanacak. Emlakçıların tapu müdürlüklerine yetkili olarak gidebileceği bu uygulamada ikinci pilot şehir Sivas olacak. Daha sonra bu uygulama Türkiye' genelinde yaygınlaşacak.

Gayrimenkul değer bilgi bankası

Gayrimenkul değerlendirme sistemi oluşturulmasına yönelik çalışmayı da yürüten kurum başka alt yapı çalışmalarına da destek verecek. Bu alt yapı çalışmaları içinde gayrimenkul sahipliği ve işlemlerinden alınan vergi, harçlar için temel teşkil edecek toplu bir gayrimenkul değerlendirme sistemi yer alıyor.

Alt yapı çalışmalarıyla yasal, kurumsal ve teknik gelişmelerin önü açılacak.  Gayrimenkul değerleme strajesi vesikası hazırlanacak. Kıstaslar belirlendiğinde gayrimenkul yönetim bilgi nizamnamesi oluşturulacak.