Sektörel
25 Mayıs 2013 14:26 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:26

Emlak vergisini ödemeyenler dikkat! Son 6 gün!

Emlak Vergisi son ödeme tarihi 31 Mayıs 2013. ödemenin geciktiği her ay için yüzde 1,40 oranında gecikme zammı alınacak

Emlak vergisini ödemeyenler dikkat! Son 6 gün!

 

 
2013 Emlak Vergisi Kanunu'nda emlak vergisine tabi metrekare birim değerleri yeniden değerleme oranı yüzde 7.80 olarak belirlendi.Emlak vergisi ödeyecek vatandaşlar vergilerini bu oran üzerinde ister 2 eşit taksit ile ister tek seferde ödeyebiliyor. Fakat tek seferde ödemek isteyenlerin ödemelerini 1.taksit döneminde yapması gerekiyor. Ödemesini yapmayan vatandaşlardan ödemenin geciktiği her ay için yüzde 1,40 oranında gecikme zammı alınacak.
 
Emlak vergisi ne zaman ödenir?
 
Emlak Vergisi yasal olarak 2 eşit taksitte alınır.
 
*1. taksit ödemeleri: 1 Ocak - 31 Mayıs 2013 tarihleri arasında,
*2. taksit ödemeleri: 1 Kasım - 30 Kasım 2013 tarihleri arasında gerçekleşiyor.
 
Nerelere ödenir?
Bina, arsa veya arazinin bulunduğu yerdeki belediyeye ve belediyenin hesabının bulunduğu banka şubelerine ödenebilir.Eğer gayrimenkul şehir dışında ise bu gayrimenkulün vergi ödemesi, tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla ödenebiliyor.
 
Vergi nasıl hesaplanıyor?
Önce binanın toplam inşaat maliyeti hesaplanıyor. Bu bölüme tekabül eden arsa payı belirleniyor. İkisinin toplamı beyana esas matrah olarak açıklanıyor. Bu toplam değer üzerinden Emlak Vergisi ödeniyor.
 
Kimler vergi ödemez?
Gaziler, engelliler, şehitlerin dul ve yetimleri, emekli aylığı dışında başka geliri olmayanlar, hiç geliri olmayan ve tek konutu bulunan kişiler.