Konut Haberleri
27 Eyl 2017 08:40 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:27

Emlak vergisine devlet ayarı!

Takdir komisyonlarınca bu yıl yeniden belirlenen ve bazı bölgelerde çok yüksek rakamlara ulaşan emlak değerlerine ayar geliyor. Buna göre, emlak değerleri yüzde 50’den fazla artamayacak.

Emlak vergisine devlet ayarı!
Arazi, ev ve dükkanların değerleri dört yıl sonra yeniden belirlenmesiyle ortaya çıkan adaletsiz tablo hükümeti harekete geçirdi. 

Emlak vergisi artış oranı bazı belediyelerde yüzde 3 binlere varırken yapılacak düzenlemeyle bu gibi durumlara önlem olarak emlak beyan değerlerinin yüzde 50’den fazla artamayacağına karar verildi.

İSABETLİ KARAR

TGM Trend Gayrimenkul Genel Müdürü Hakan Erilkun “Kalkınmanın temeli, adil kararlar ve eşit uygulamalardan geçer. Takdir komisyonlarınca belirlenen emlak değerleri, iki dönemdir belli bölgelerde uç noktaları gösteriyordu. Özellikle Kanal İstanbul, üçüncü havalimanı ve üçüncü köprü güzergâhlarında inanılmaz değer artışları yaşandı. Mesela Başakşehir bölgesinde 2013 yılında 493 TL olan metrekare değeri, 1.569 TL’ye yükseldi. Bu değerin ilgili birimlere geç ulaşmasından ötürü, itiraz hakları tam olarak kullanılamadı. Artışların yüzde 50’yi aşamayacak olması, isabetli bir karar” dedi.