Konut Haberleri
20 Kas 2017 11:50 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:33

Emlak vergisi ödemelerinde son gün yaklaştı!

Emlak vergisi ve Çevre Temizlik vergisi 2017 yılı ikinci taksit ödemeleri için süre 30 Kasım'da sona eriyor...

Emlak vergisi ödemelerinde son gün yaklaştı!
Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi ödemelerinde son gün yaklaştı. Nevşehir Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, yılda iki dönem olarak taksitlendirilen Emlak Vergisi ve iş yerlerine ait Çevre Temizlik Vergisi ile İlan Reklam Vergisinin 2017 yılına ilişkin ikinci taksit ödeme süresi, kasım ayı sonu itibariyle sona eriyor.

Açıklamada, mükelleflerin cezalı duruma düşmemeleri için Emlak Vergisi ve iş yerlerine ait Çevre Temizlik Vergisi ile İlan Reklam Vergisi ödemelerini zamanında yapmaları çağrısında bulunuldu.

Emlak vergisi nasıl ödenir?

Cep telefonu ve bilgisayar tarayıcıları üzerinden emlak vergisi ödemesi yapmak artık çok kolay. Bankaların mobil uygulamaları üzerinden diğer tüm vergi dallarını olduğu gibi emlak vergisini de ödeyebilirsiniz. Buna ek olarak Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) sitesi de ödeme yapabilmenize imkân tanıyor.

Emlak vergisi belediyeye nasıl ödenir?

Eğer üzerinize kayıtlı herhangi bir taşınmaz mal varlığı olup olmadığından emin değilseniz, farkında olmadan emlak vergisine tabi tutuluyor olabilirsiniz. Aradan geçen süre zarfından faiz ve cezalar sonucu fahiş miktarlarda emlak vergisi ödemeniz gerekebilir. Bu yüzden aklınızda soru işareti varsa bir an önce emlak vergisi sorgulaması yapmanız önemle tavsiye edilir.

GİB’in resmî web sitesi veya e-Devlet kapısı üzerinden bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Kimlik bilgilerinizi girdikten sonra adınıza kayıtlı tüm malvarlıkları ve bu taşınmazlara tahakkuk ettirilen vergi tarafınıza gösterilecektir. Bir an önce ödeme yaparak daha fazla ceza ödemekten kurtulabilirsiniz.