Konut Haberleri
23 Eki 2015 15:56 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:38

Emlak vergisi ödemeleri başlıyor

2015 emlak vergisi ödemesi kapsamında ikinci taksit günü kasım ayında başlıyor

Emlak vergisi ödemeleri başlıyor
Emlak vergisinin ikinci taksit ödemesi kasımda başlıyor. 2. taksit ödemeleri devletin herhangi bir ek süre durumu söz konusu olmazsa aralık ayının başında sona erecek. '1319' sayılı kanun gereğince emlak vergisi, taşınmazlar için sahipleri tarafından ödeniyor. Emlak vergisi ödemeleri 2 taksit şekilde gerçekleştiriliyor. Bu ödemelerden ilk taksit ödemesi haziran ayında yapılırken, ikinci taksit ödemesi ise kasım ayında yapılıyor.

ÖDEMELER NASIL YAPILIYOR

2015 emlak vergisi ödemeleri söz konusu taşınmazın bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. Fakat belediye 'e-belediye' sistemi kullanıyorsa eğer, ödemeler internet üzerinden de yapılabiliyor. Ayrıca isteyenler PTT aracılığı ile vergi borcunu ödeyebiliyor.

ÖDEMEYENE YÜZDE 1.4 GECİKME ZAMMI

Emlak vergisini ödemeyenlere de gecikme zammı uygulanıyor. Bu zam oranı her ay için yüzde 1.4 olarak belirlendi. Emlak Vergisi Kanunu'nun 32'inci maddesine göre beyanname verilmemesi halinde vergi aynı kanun hükümleri uyarınca idarece tarh ediliyor ve vergi ziyaı cezası kesiliyor. İdarece yapılan tarhiyata ergi ziyaı cezası kesiliyor. Kesilecek ceza tutarı ziyaa uğratılan verginin bir katı olarak hesaplanıyor.