Konut Haberleri
21 Kas 2016 13:26 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:50

Emlak vergisi ikinci taksit ödemeleri için son 10 gün!

Mükelleflerin her yıl iki taksit halinde ödediği emlak vergisi ikinci taksit ödemeleri 30 Kasım 2016'da sona erecek.. Peki, emlak vergisi nerelere ödenir? Hangi belgeler gerekli?

Emlak vergisi ikinci taksit ödemeleri için son 10 gün!
Taşınmaz sahiplerinin yılda iki taksit şeklinde ödediği emlak vergisinin ikinci taksit ödemeleri 1 Kasım'da başladı.. Vergi ödemeleri için 30 Kasım 2016 son gün.. 

Birçok belediye emlak vergisi ödemeleri için hafta sonları da hizmet veriyor.. Emlak vergisinde zamanında ödeme yapmayan mükellefler belli bir oranda ceza ödemek zorunda kalacak.

Emlak Vergisi Nereye Ödenir

Vergiye tabi olan emlağın bağlı bulunduğu belediyeye yapılacak olan emlak vergisi ödemeleri ilgili belediyelerin vergi tahsilatı yapan şubeleri ve PTT aracılığıyla hesabına, ayrıca banka şubelerine de yapılabiliyor. Ayrıca bazı belediyeler emlak vergisi ödemelerini internetten de yapma ayrıcalığı sunuyor.

Her sene iki taksit şeklinde ödenen emlak vergisi ödemeleri için hangi belgeler gerekli?

Vergi ödemeleri için öncelikle yeni taşınmaz alımlarında taşınmazın bağlı olduğu belediyeye beyanname verilmesi gerekiyor.

Emlak vergisi beyannamesi için bazı evrakları gerekiyor.Bu evraklar;
-Tapu fotokopisi,
-Nüfus cüzdanı fotokopisi,
-Binalar için yapı kullanma izni fotokopisi,
-Binanın bulunduğu adres (mahalle, sokak, bina, daire veya işyeri numarası),
-Beyan sahibinin ikamet ve işyeri adresi, vergi numarası, o yıla ait bedelde damga puludur.

Söz konusu emlak vergisi için beyannamelerin satın alımın gerçekleştiği yılın sonuna kadar verilmesi gerekiyor. Emlak vergisi için mükellefiyet, taşınmazın satın alındığı yılın bir sonraki senesinde başlıyor.

Emlak vergisi beyannamesini taşınmazın maliki,varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yok ise taşınmazı malik gibi kullananlar veriyor.

Seçil SELEN/ Emlakeki.com

ETİKETLER
#vergi #emlak vergisi