Konut Haberleri
07 Eyl 2017 10:36 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:24

Emlak vergisi en çok orayı vurdu!

İstanbul'un kalbi Beyoğlu, yeniden belirlenen emlak değerlerinden en çok etkilenen ilçe oldu. İlçede ev sahipleri vergi oranlarında yüzde 700'lere varan artışlarla karşı karşıya.

Emlak vergisi en çok orayı vurdu!
Takdir komisyonlarınca dört yıl sonra yeniden belirlenen emlak değerleri Beyoğlu'nu yaktı. Dönüşüm nedeniyle ekonomik durum açısından çarpıcı bir değişim yaşayan Beyoğlu, vergi oranlarında yüzde 700'lere varan artışlarla karşı karşıya kaldı.
 
Sözcü'nün haberine göre, Beyoğlu Kent Savunması tarafından orantısız artışların usulen hukuksuzluklar taşıdığına dikkat çekildi. Beyoğlu Kent Savunması aktivistleri, artan vergi oranlarının Beyoğlu'nda kira artışlarını da tetikleyeceği ve bu artışın Beyoğlu'nu terketme sürecini daha da hızlandıracağını kaydetti.

Sivil toplum örügütünün 15 Eylül'de belediye meclis toplantısında sunmayı planladığı soru önergesinde ise, “Vergi oranları belirlenirken yürürlükteki mevzuata uydunuz mu? Muhtarların itirazını neden görmezden geliyorsunuz? Beyoğlu'nda yaşanan ekonomik çöküş ortadayken söz konusu oranları hakkaniyetli buluyor musunuz? Yoksa bu vergi artışı da Beyoğlu'nu çökertme planının bilinçli bir parçası mı?” sorularının cevapları aranacak.