Güncel
06 Kas 2020 09:24 Son Güncelleme: 06 Kas 2020 10:05

Emlak vergisi borçlarını yapılandırmak isteyenlere müjde

Emlak vergisi borçlarını yapılandırmak isteyenlere müjdeli haber geldi. Yasa çıktı. Dileyenler emlak vergisi borçlarını 18 ay taksitle ödeyebilecek.

Emlak vergisi borçlarını yapılandırmak isteyenlere müjde

Emlak vergisini ödeyememiş olanlara müjdeli haber geldi. Çıkan kanunla emlak vergisi borçları yapılandırılabilicek. Mükellefler borçlarını 18 taksitle ödeyebilecek. Borcunu peşin ödemek isteyenlere indirim imkanı sağlanacak. 

TBMM'de, istihdam teşvikini de içeren İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin ilk 10 maddesi onaylandı. Kabul edilen maddelere göre emlak vergisi de dahil vergi borçları yapılandırılarak 18 taksitle ödenebilecek.

Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, Katma Değer Vergisi (KDV), Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), Özel Tüketim Vergisi (ÖTV), tüm idari para cezaları, KYK borçları, Hazine alacaklarını kapsayan vergi borçları yapılandırılabilecek.

Ayrıca il özel idarelerine olan borçlar, emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, ilan ve reklam vergisi, diğer vergi ve harçlar, su, atık su, katı atık ücretleri, yol katılım payları, muhtelif ücretlerden kaynaklı kurum alacakları ve zam ve faizlerine de yapılandırma fırsatı sunuldu. 

Yapılandırmadan yararlanmak isteyenlerin, kanunun çıktığı tarihten itibaren yıl sonuna kadar müracaatta bulunması gerekecek ve borçlar için taksit yapılabilecek.

Borçlar, en fazla 18 taksit şeklinde ödenecek. Taksitler iki ayda bir ödenecek. İlk taksit tarihine kadar peşin ödemenin yapılması halinde, işleyen faizler silinecek. İlk taksit ödemesi, Ocak 2021'de yapılacak.