Konut Haberleri
27 Mar 2016 11:00 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:09

Emlak vergilerine indirim geliyor

Organize Sanayi Bölgesi emlak vergilerine düzenleme geliyor. Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Haziran veya Ekim'de yasanın çıkacağını belirtti.

Emlak vergilerine indirim geliyor
Sanayicilerin beklediği Organize Sanayi Bölgesi (OSB) emlak vergilerine düzenleme geliyor. Kayseri OSB'nin 14. Genel Kuruluna katılan Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, konuyla ilgili açıklamada bulundu. 

Elitaş, geçmişte OSB'de müteşebbis heyeti üyesi olarak görev yaptığını ve katılımcı olarak yer aldığını belirtti. Bölgenin gelişim sürecini anlattı. Sanayinin önündeki engelleri kaldırmak, sanayicilerdeki heyecanı harekete geçirmek için kurulmuş bir bakanlık olduklarını vurgulayan Elitaş, ihracatla, yatırımla ilgili devletin önemli teşvikler verdiğini anlattı.

Önemli bir indirim olacak 
Sanayicilerin OSB'lerde emlak vergisine ilişkin düzenlemeyi hatırlatmaları üzerine Elitaş, "Konuyu Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda konuştuk. İnşallah en yakın zamanda hayata geçecek. İstediğiniz gibi olmasa da önemli bir indirim gerçekleşecek. Haziran veya Ekimde yasa çıkar" diye konuştu. Elitaş, sanayicilerin, belediyeler ilk taksiti almadan, Mayıs ayından önce yasanın yürürlüğe girmesini istemesi üzerine de "Mayıs ayında tek maddeyi geçirebilme imkanımız varsa değerlendirelim" dedi.