Konut Haberleri
13 Eki 2016 14:30 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:44

Emlak ve çevre temizlik vergi borcu yapılandırılıyor! Son başvuru 31 Ekim

Vergi yapılandırması için son başvuru tarihi 31 Ekim.. Bu tarihten önce yapılan başvuruyla emlak ve çevre temizlik vergi borcu da yapılandırılabilecek..

Emlak ve çevre temizlik vergi borcu yapılandırılıyor! Son başvuru 31 Ekim
Vatandaşa rahat nefes aldıracak bvergi yapılandırması kapsamında; vergi cezaları, askerlik, seçim, nüfus, karayolu geçiş ücreti ve RTÜK idari para cezaları, gümrük vergileri, sigorta primleri, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi, genel sağlık sigortası prim alacakları gibi birçok alacak ile bunların her türlü faiz, zam, gecikme zammı, gecikme faizi, cezai faiz ve gecikme cezaları yeniden yapılandırılacak.

Ayıca, emlak ve çevre temizlik vergisi borçları'da 31 Ekim'e kadar yapılan başvurularla yapılandırılabilecek..

Emlak ve çevre temizlik vergisi borçları ile bunlara bağlı vergi cezalarının yeniden cezalandırılacağını ifade eden Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, "30 Haziran 2016 tarihinden önceki dönemlere ait emlak ve çevre temizlik vergisi borçları ile bunlara bağlı vergi cezalarının yapılandırılmasını içeren 6736 sayılı Kanun çerçevesinde, vergi ve borçlara ilişkin vergi zıyaı cezası ve uygulanan gecikme zammı tamamen silinecek. Belediyemize borcu olan vatandaşlarımızdan isteyenlerin peşin, isteyenin taksitli ödeme yapabileceği uygulama kapsamındaki peşin ödemelerde Yİ-ÜFE oranları üzerinden hesaplanan tutardan yüzde 50 indirim yapılacak. Vatandaşlar yeniden yapılandırma kapsamında 6-9-12-18 ay taksitlerle de ödeme yapılabilecek. Kanundan yararlanmak ve borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşlarımızın 31 Ekim 2016 mesai bitimine kadar Belediyemizin Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne başvurmaları gerekiyor” diye konuştu.