Konut Haberleri
03 Eki 2017 09:17 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:27

Emlak sektöründe 'TEOG' hareketliliği

TEOG sınavının kalmasıyla birlikte emlak sektörü de hareketlendi. Sektör temsilcileri adrese dayalı sistemin gelmesi durumunda İstanbul'un gözde liselerinin olduğu bölgelerde kiraların yükseleceği görüşünde.

Emlak sektöründe 'TEOG' hareketliliği
Liselere giriş sınavı olarak bilinen TEOG, hükümetin kararı üzerinde kaldırıldı. Bu durumun emlak piyasasını da etkilemesi bekleniyor. 

Özellikle adrese dayalı sistem gelmesi durumunda İstanbul'un gözde liselerinin olduğu Fatih, Beşiktaş ve Nişantaşı gibi semtlerde kiraların uçması söz konusu.

Eve en yakın okul...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eve yakın okul en iyi okuldur açıklaması emlak sektörünü kısa bir süre de olsa hareketlendirdi. 

Sektör hareketlendi

İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Nizamettin Aşa yaptığı açıklamada TEOG sınavının kaldırılmasından dolayı emlak piyasasında bir hareketliliğin olmadığını belirtti.

Aşa konuşmasında “Şuan yoğun bir hareketlilik var diyemeyiz. Hem sınav sistemindeki değişiklik daha yeni olduğundan hemen bir tepki de görmüyoruz. Ancak ilerleyen dönemlerde böyle bir hareketliliğin olmasını bekliyoruz. Ayrıca kiralık daire fiyatlarında da herhangi bir değişiklik yok” ifadelerini kullandı.

TEOG’un ardından İstanbul’un ve Türkiye’nin gözde okullarının olduğu Beşiktaş, Nişantaşı ve Fatih semtlerinde emlak piyasasında bir sınav hareketliliği yok.

Kiralık daireler tükendi

Beşiktaş’ta emlakçılık yapan Yağmur Dönmez ise yaptığı açıklamada “Şuan Beşiktaş semtinde elimizde kiralık daire yok. Kiralık daire bulma konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Bu tarzda  daire bulamamamızın sebebi ise daha çok öğrenciler bu semtte yaşıyor. Şuan da TEOG ile ilgili ise her hangi bir kiralık daire arayışı söz konusu değil ” ifadelerini kullandı.

Diğer bir Emlakçı  Alican Çelik ise  yaptığı  konuşmada “Şuan TEOG sınavının değişmesi emlak piyasasında bir hareketlilik yaratmadı. Bu durum ancak ilerleyen günlerde belli olur. Açıkçası biz bu konuyla ilgili ilerleyen aylarda bir hareketlilik bekliyoruz ” dedi

Nişantaşı’ndaki ünlü liselerden bazıları:

Nişantaşı Anadolu Lisesi, Nişantaşı Nuri Akın Anadolu Lisesi

Beşiktaş’taki ünlü liselerden bazıları:

Kabataş Lisesi, Beşiktaş Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi, Beşiktaş Anadolu Lisesi, Korkmaz Yiğit Anadolu Lisesi

Fatih’teki ünlü liselerden bazıları:

İstanbul Erkek Lisesi, Vefa Anadolu Lisesi, Cağaloğlu Anadolu Lisesi, Pertevniyal Anadolu Lisesi.