Konut Haberleri
02 Eki 2020 17:08 Son Güncelleme: 02 Eki 2020 17:12

Emlak sektöründe korsan emlakçı alarmı

Konut kredisi faiz oranlarında yaşanan düşüş ve 1 sene ertelemeli kredi kullanma imkanı ile konuta olan talepte artış yaşanırken yaşanan artış piyasada sahte emlakçıların türemesine neden oldu.

Emlak sektöründe korsan emlakçı alarmı

Konut satış rakamları hızla yükselirken artan konut talebi ile beraber piyasada ne yazık ki çok sayıda sahte emlakçı türedi. 

Vatandaşın artan konut talebi komisyon almak isteyen kişilerin iştahını kabartırken vatandaşın artan talebi yetki belgesi olmayan kişilerin de emlakçılık işine soyunmasına neden oldu. 

 KOMİSYON ALMAK İSTEYEN UYANIKLAR EMLAKÇILIĞA SOYUNDU! 

Vatandaşın konuta olan talebi arttığı için bazı kişilerin internetten sahibinden satılık ilanlarını araştırarak aracılık komisyonu almaya soyunduğu ortaya çıktı. 

Yine Ticaret Bakanlığı tarafından uygulamaya sokulan yetki belgesi zorunluluğuna rağmen halen kaçak emlakçılık yapan emlak ofisleri bulunduğu da belirtiliyor. 

Ev almak, ev satmak ya da kiralamak isteyen kişiler için ise gayrimenkul sektöründen çok kritik uyarılar geldi. Konut sektöründe yaşanan hareketliliği ardından mutlaka tercih edilen emlakçıya yetki belgesi sorulması, sözleşme imzalanması ve konut alım satımlarında yüzde 2 ve üzerinde komisyon ödenmemesi konusunda uyarıda bulundu. 

Konut almak isterken mağdur olmamak için ise mutlaka kişilerin ev alırken konut satış sözleşmesi imzalaması, komisyon ve peşinat öderken sadece banka kanalı ile konut sahibi adına ödeme yapılması, her adımın mutlaka imzalı evraklar ile kayıt altına alınması gerekiyor.