Konut Haberleri
27 Eyl 2017 10:50 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:27

Emlak Konut'un 'Bizim Mahalle'sine teklif yağdı

Bizim Mahalle projesi için düğmeye basan Emlak Konut,ilk etabın ihalesini dün gerçekleştirdi. Küçükçekmece’de yükselecek proje için en yüksek teklif Özak GYO ve İnter Yapı iş ortaklığından geldi.

Emlak Konut'un 'Bizim Mahalle'sine teklif yağdı
Emlak Konut, İstanbul Küçükçekmece'de okulu, sağlık tesisi ve sosyal alanlarıyla yükselecek yeni yaşam alanı 'Bizim Mahalle' için harekete geçti.   
 
EN YÜKSEK TEKLİF ÖZAK GYO'DAN

Hürriyet'in haberine göre, 6 etaptan oluşacak projenin ilk etabının ihalesi dün gerçekleşti. İhalede en yüksek teklif Özak GYO ve İnter Yapı iş ortaklığından geldi. Konsorsiyum 425 milyon lira satış toplam geliri taahhüt ederken Emlak Konut’a da yüzde 20 paya denk gelen 85 milyon lira önerdi. İhalenin ikinci oturumunun önümüzdeki hafta yapılması planlanıyor. Bu oturum sonrası da arsa sahibi belli olacak.

12 FİRMA KATILDI

En yüksek teklifin Özak GYO’dan geldiği ihaleye 12 firma katılırken ikinci en yüksek teklif ise Dağ Mühendislik’ten geldi. Şirket 500 milyon lira satış toplam gelir karşılığında Emlak Konut’a yüzde 15’lik paya denk gelen 75 milyon lira teklif etti. İlk oturumda yarışan diğer firmalar Bema İnşaat-Osmanbey Emlak-Bilal Pars Yapı ortaklığı, Mesa Mesken, Fuzul Yapı-Alzamil-Seha Yapı ortaklığı ve Zilal-Günyüzü İnşaat konsorsiyumu katıldı. Yaklaşık 7 bin konutun hayata geçirileceği Bizim Mahalle 6 etaptan oluşacak. Şirket ikinci etabın ihalesini ise 28 Eylül’de yapmayı planlıyor.

İKİNCİ OTURUM HAFTAYA
 
Bizim Mahalle 1. Etap kapsamında 95 bin 581 metrekarelik 3 parsel, konut+ticaret alanı imarına sahip. İhale konu etapta 10 bin 500 metrekarelik özel sağlık tesis alanı, 9 bin 380 metrekarelik park alanı, 7 bin 228 metrekarelik ilkokul ve 8 bin 105 metrekarelik ortaokul alanı bulunuyor. Bizim Mahalle 1. Etap kapsamında 152 bin 930 metrekaresi ticaret+konut alanına ait toplam 166 bin 582 metrekarelik inşaat izni bulunuyor. İhlalenin 2’inci oturumu önümüzdeki günlerde yapılacak.