Güncel
21 Oca 2021 10:51 Son Güncelleme: 21 Oca 2021 11:04

Emlak Konut Sarıyer Ayazağa'daki arazi ihalesini neden iptal etti?

Emlak Konut GYO tarafından ihale edilen Sarıyer Ayazağa'daki arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı işi ihalesi iptal edildi. İhaleye 11 firma teklif verdi. Kazanan açıklandı ancak daha sonra ihalenin iptal edildiği duyuruldu. Neden?

Emlak Konut Sarıyer Ayazağa'daki arazi ihalesini neden iptal etti?

Emlak Konut GYO, Sarıyer Ayazağa'daki çok kıymetli arsanın satış ihalesini iptal etti. İhaleye 11 firma teklif verdi. En yüksek teklifi veren açıklandı. Ancak daha sonra yapılan duyuruyla ihale iptal edildi. İhalenin gerekçesi de açıklandı...

13 Ocak tarihinde 1. oturumu gerçekleştirilen İstanbul Sarıyer Ayazağa ihalesi'nin 2. oturumu iptal edildi. Emlak Konut GYO tarafından ihalenin iptal nedeni "ihalesinde verilen en yüksek teklifin Şirketimiz tarafından gerçekçi bulunmaması" şeklinde belirtildi. 

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) İstanbul Sarıyer Ayazağa ihalesi ile ilgili açıklama yaptı.

Emlak Konut GYO'nun portföyünde yer alan İstanbul ili Sarıyer ilçesi Ayazağa mahallesinde bulunan arsa alanında hayata geçirilecek  İstanbul Sarıyer Ayazağa Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesi iptal edildi.

Emlak Konut GYO Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yaptığı açıklamada İstanbul Sarıyer Ayazağa Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinde verilen en yüksek teklifin Emlak Konut GYO tarafından gerçekçi bulunmaması nedeniyle ihalenin iptal edilmesine karar verildiğini duyurdu.

Konut ve ticaret alanı fonksiyonlu arsanın 1. oturum ihale tarihi 13 Ocak 2021, 2. oturum ihale tarihi ise 20 Ocak 2021 olarak açıklanmıştı. Toplam 51 bin 630 metrekarelik arsanın emsale esas inşaat alanı 94 bin 595 metrekare olarak belirlenmişti.

13 Ocak tarihinde gerçekleştirilen 1. oturumda 11 firma teklif verirken, İhale komisyonu tarafından isteklilere ait ön yeterlik zarfları içerisindeki belgelerin ayrıntılı değerlendirileceği açıklanmıştı.


İhaleye katılanların listesi:
1- Kiler GYO A.Ş. & Biskon Yapı A.Ş. İş Ortaklığı
2- Özyazıcı İnş. Elekt. Mak. Müş. Ve Taah. San. ve Tic. Ltd. Şti.
3- Eltes İnş. Tes. San. ve Tic. A.Ş.
4- Dağ Mim. Ve Müh. Yapı Gay. Tic. San. A.Ş. & Fuzul Yapı İnş. Paz. A.Ş. & 3m Yapı Gay. Yat. İnş. Tur. Nak. Ve Tic. A.Ş. İş Ortaklığı
5- Ems Yapı İnş. Taah. Yat. Tic. Ltd. Şti.
6- İlk Yapı İnş. Tic. A.Ş.
7- Yıldızlar İnş. ve Tic. A.Ş.
8- Citadel Gay. Yat. A.Ş. & Luks Gay. Yat. A.Ş. İş Ortaklığı
9- Özak Gay. Yat. Ort. A.Ş. & İnt-Er Yapı İnş. Tur. San. ve Tic. A.Ş. İş Ortaklığı
10- Artaş İnş. San. ve Tic. A.Ş. & Avrupakent Gay. Gel. A.Ş. İş Ortaklığı
11- Ebruli İnşaat A.Ş.

Emlak Konut GYO tarafından yapılan açıklama şu şekilde:
Şirketimiz tarafından İstanbul Sarıyer Ayazağa Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin 2. Oturumu 20.01.2021 tarihinde yapılmıştır.

İstanbul Sarıyer Ayazağa Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinde verilen en yüksek teklifin Şirketimiz tarafından gerçekçi bulunmaması nedeniyle ihalenin iptal edilmesine karar verilmiştir.