Ekonomi
19 Şub 2021 09:18 Son Güncelleme: 19 Şub 2021 09:42

Emlak Konut GYO yeni şirket kurdu! Hangi alanda?

Emlak Konut GYO yeni bir şirket kurdu. Sektörde farklı alanlarda hizmet vermeyi amaçlayan Emlak Konut GYO'nun yeni adımı dikkat çekti.

Emlak Konut GYO yeni şirket kurdu! Hangi alanda?

Firma tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformuna gönderilen bir bilgilendirme duyurusu ile yeni bir alana yöneldiği bildirildi. Emlak Konut GYO bundan sonraki döneme kuracağı şirket üzerinden asansör, yürüyen merdiven, yürüyen yol, bantlı konvektörler alanlarında üretim yapacak.

EMLAK KONUT GYO ASANSÖR ŞİRKETİ KURDU

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından gönderilen KAP açıklamasında şirketin kuruluşunu ilan etti. Emlak Konut Asansör Sistemleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi adıyla faaliyet gösterecek olan yeni firma adına KAP duyurusunda detaylı bilgiler yer aldı. Kurum KAP duyurusunda, şu bilgileri aktardı.

Emlak Konut GYO’nun KAP Açıklaması

“Şirketimiz Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.’nin 09.02.2021 tarih ve 06/015 sayılı Yönetim Kurulu Kararı ile Şirketimiz tarafından, Sermaye Piyasası Kurulu’nun i-SPK 48.11 (03/12/2020 tarih ve 75/1482 s.k.) sayılı İlke Kararı çerçevesinde, inşaat ve gayrimenkul sektörünün ihtiyaçları dikkate alınarak, ana faaliyet konusu asansör sistemleri olan, küresel pazarın önemli aktörleri ile rekabet edecek potansiyele sahip yerli bir marka oluşturmak amacıyla Türkiye’de yeni bir iştirak kurulmasına ve kurulan bu şirkete III-48.1 s. Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği’nin 28’inci maddesinin birinci fıkrası kapsamında iştirak edilmesine karar verilmiştir. Söz konusu şirket, “Emlak Konut Asansör Sistemleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi” unvanı ile kurulmuş olup 16 Şubat 2021 tarihinde İstanbul Ticaret Sicili Müdürlüğü tarafından tescil edilmiştir. Emlak Konut Asansör Sistemleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi sermayesini temsil eden paylarının tamamı Şirketimize aittir. Kamuoyuna ve pay sahiplerimize saygıyla duyurulur.”

ETİKETLER
#Emlak Konut GYO