Konut Haberleri
06 Haz 2018 10:22 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:50

Emine Erdoğan'dan Özhaseki'ye tavsiye!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye geri dönüşümle alakalı tavsiyede bulundu.

Emine Erdoğan'dan Özhaseki'ye tavsiye!
Emine Erdoğan, himayesinde yürütülen Sıfır Atık Projesi kapsamında 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde Beştepe Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen 'Atıktan Sanata' sergisinin açılışını yaptı.

Sabah'ın aktardığına göre Emine Erdoğan, herkesin sıfır atığa eğilmesi, hassasiyet göstermesi, ev hanımlarından işadamlarına kadar 7'den 70'e herkesin el atmasının kendisini mutlu ettiğini söyledi.

'YILLARDIR İÇİMİ ACITIYORDU'

Emine Erdoğan şöyle devam etti: "Bu hayale Türkiye el verdi, yıllarca içimi acıtan atık ve çevre sorununa dokunduk ve başardık. Sağlıklı sebze ve meyvelerin üretildiği, çocuklarımızın sağlıklı bir çevrede yetiştiği bir Türkiye için bu çok önemli bir adımdı. Atık ülkemizin ciğerlerine bırakılan bir zehirdi. Bakan Bey, atığı komposta dönüştüren makineler bir an önce evlere dağıtılsın. Bu işi çözeceğimiz yer orası, atık evlerde dönüştüğü anda Türkiye ciğerleri yaşamla dolan, sıfır atıklı bir cennete dönüşecek."

Emine Erdoğan'ın isteğini hızla yerine getirecekleri sözünü veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, yerli kompost makinelerini seri halde üretmeye başladıklarını söyledi. Özhaseki, "İnsanlar artık evlerde kâğıtları, camları, gıda atıklarını bir tarafa atacaklar. Sonra bunları kompost yapacaklar. İlk etapta bu makineleri belediyelere kuruyoruz, zamanla evlere dağıtılacak" dedi.