Konut Haberleri
23 Mayıs 2016 11:38 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:22

Emeklilikte yeni dönem! Maaş sistemi değişiyor

Üzerinde çalışılan yeni sisteme göre, her emekliye farklı oranda zam yapılacak. Yaş ve geçim durumunun en önemli kriterler olacağı yeni sistemde yaşlı ve geçim sıkıntısı çeken emeklilere yüzde 100'e kadar zam yapılabilecek..

Emeklilikte yeni dönem! Maaş sistemi değişiyor
11 milyonu aşkın emekliyi ilgilendiren 'emeklilere zam sisteminde değişiklik' konulu çalışmanın detayları belli olmaya başladı. Çalışma kapsamında emekli maaşlarına yapılacak zammın oranı yaş ve geçim durumu kriterlerine göre belirlenecek. Buna göre, her emekli farklı oranda zam alacak ve bakıma muhtaç yaşlılar ile geçim sıkıntısı çekenlere yüzde 100'e varan oranda zam yapılabilecek.

Takvim'de yer alan habere göre; düzenlemenin yürürlüğe girmesi halinde 80 yaşında olan ve bakıma muhtaç olan emeklinin maaşı bin 100 liradan 2 bin 200 liraya yükseltilebilecek. Yeni sistem ile çalışan veya çalışabilecek durumda olan emeklilere daha stabil oranda zam yapılacak. Ayrıca yaşlı emeklilerin vefat etmesi halinde yüksek zamlı maaşlar varislerine kalmayacak. Varislerin alacağı emekli maaşı eski sistemde hesaplanan 'asıl maaş' ile sınırlandırılacak.
ETİKETLER
#emekli #emekliler