Emekli maaşlarına zam yolda

Milyonlarca SGK, SSK ve Bağ-Kur emeklisinin gözü kulağı temmuz ayına çevrilmiş durumda. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin temmuz zammı yüzde 5’i bulacak. 6 aylık enflasyon yüzde 4’ü aşarsa fark da olacak. Ocak ve şubat aylarında emeklilere yapılan bu zamlar ile emekli maaşı bin TL altında olan vatandaşların gelirleri de artmış oldu

Emekli maaşlarına zam yolda - Sayfa 1

Milyonlarca emekliye müjde üstüne müjde geliyor. Temmuz ayında emekli maaşlarına yüzde 5 zam yapılacak. Yani tüm emekliler Temmuzda zam alacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri zam oranını, memur emeklileri de fark alıp almayacağını öğrenmek için bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşecek enflasyonu merakla bekliyor. 

112
Emekli maaşlarına zam yolda - Sayfa 2

Ancak enflasyon ne kadar çıkarsa çıksın, memur emeklilerinin en az yüzde 5 zam alacağına kesin gözüyle bakılıyor. Memurlar için yapılan toplu sözleşmede temmuz ayı zam oranı yüzde 5 olarak belirlenmiş, 2019'un ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon yüzde 4'ü aşarsa ayrıca fark verileceği karara bağlanmıştı

212
Emekli maaşlarına zam yolda - Sayfa 3

TEMMUZDA ZAM

Tüm emekliler temmuzda zam alacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri zam oranını, memur emeklileri de fark alıp almayacağını öğrenmek için bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşecek enflasyonu merakla bekliyor. Ancak enflasyon ne kadar çıkarsa çıksın, memur emeklilerinin en az yüzde 5 zam alacağı kesin. .

312
Emekli maaşlarına zam yolda - Sayfa 4

YÜZDE 5

Memurlar için yapılan toplu sözleşmede temmuz ayı zam oranı yüzde 5 olarak belirlenmiş, 2019'un ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon yüzde 4'ü aşarsa ayrıca fark verileceği karara bağlanmıştı. Buna göre; memur emeklilerinin maaşına temmuzda yüzde 5 zam yapılacak, ayrıca enflasyon farkı da oluşursa bu da maaşlara yansıtılacak.

412