Güncel
15 Eki 2020 12:00 Son Güncelleme: 15 Eki 2020 12:12

Elmalı Otogarı'nın yerine modern kent meydanı geliyor

Elmalı Otogarı'nın yerine modern kent meydanı geliyor. Elmalı Kent Meydanı Projesi için düğmeye basıldı.

Elmalı Otogarı'nın yerine modern kent meydanı geliyor

Antalya'nın Elmalı ilçesinde kent meydanı oluşturulması için proje tamamlandı. Elmalı Kent Meydanı Projesi, yıkılan otogarın yerine yapılacak. 

Elmalı Belediyesi'nin Elmalı Kent Meydanı Projesi'nin imzaları Belediye Başkanı Halil Öztürk ile yüklenici firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kargacı arasında atıldı. Proje tamamlanma süresi 18 ay olarak açıklandı. 

Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk, "Projeyle Elmalı'ya önemli bir vizyon katacağız. Proje yaşama geçtiği zaman Elmalı'nın birçok sorunu çözüme kavuşmuş olacak." dedi.

Elmalı Kent Meydanı projesinde 13 bin metrekare kapalı pazar alanı içinde 250 pazarcı esnafı için yer ayrıldı. 8 bin metrekarelik kent meydanında 500 araç kapasiteli otopark olacak. Projede 1500 kişi kapasiteli 2 düğün salonu, 96 adet dükkan ve 80 rezidans daire yer alıyor.

MEYDANDA BÜYÜK ELMALI OTELİ 

Başkan Halil Öztürk, kent meydanında Büyük Elmalı Oteli'nin de yer alacağını belirterek "Artık yaz aylarında artan turizme, Elmalı Yağlı Güreşleri sırasında yaşanan geceleme sorununu projedeki otelle büyük ölçüde çözümleyeceğiz." dedi. 

Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk projeyle ilgili şöyle konuştu: "Projeyle 500 araçlık otoparkla özellikle yaz dönemlerinde yaşanan park sorununa çözüm üretiyoruz. Pazarcı esnafımızı bir arada, modern iş yerlerinde tüketici ile buluşturmuş olacağız. İlçede esnafın yaşadığı iş yeri bulma sorununu, projede yer alan 96 modern dükkanla hafifletmiş olacağız. Kısacası tek bir projeyle Elmalı'nın birçok sorununu çözüme kavuşturmuş olacağız. Elmalı'ya vizyon katacağız. En önemlisi bu proje gerçekleşirken belediyenin kasasından bir kuruş çıkmayacak. 18 ay sonra da açılışını yapacağız"