Ekonomi
01 Kas 2014 11:30 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:05

Elma dibine düştü!

ABD’li teknoloji devi Apple’ın eski CEO’su John Sculley, yeni bir akıllı cep telefonu çıkardı. Ancak Sculley, Apple’a (İngilizce elma anlamına geliyor) rakip olmayacak. Obi Mobiles, 70 dolardan 200 dolara değişen fiyatlarıyla gelişmekte olan ülkeleri hedefliyor.

Elma dibine düştü!
Obi telefonları, benzer fiyatlardaki telefonlarla eski Apple’cıları tasarıma katarak ve ses kalitesi ile batarya ömrünü uzatarak rekabet etmeyi planlıyor. Şu an Hindistan ve Ortadoğu ülkelerinde piyasaya sürülen Obi, 2015’te Doğu Avrupa ve Latin Amerika’ya da yayılacak.

Obi lansmanı akıllı cep pazarında rekabetin kızıştığı bir döneme denk gelse de, Sculley zamanlamanın daha iyi olamayacağını düşündüğünü söyledi.

Sculley, “Gelişmekte olan ülke piyasalarında işlevsel telefonlardan akıllı telefonlara geçiş çok yükseldi. Bu nedenle Obi için heyecanlıyız” dedi.

Ancak CNBC’ye konuşan analistler, piyasada benzer fiyatlarda çok sayıda seçenek olduğunu belirterek zamanlama konusunda aynı fikirde değil.

Analistler yine de markanın arkasında John Sculley’nin olmasının markanın güvenilirliğini güçlendirdiği görüşünde.

Sculley, “Apple’ın efsanevi CEO’su Steve Jobs yaşasa Obi hakkında ne düşünürdü?” şeklindeki soruya şu yanıtı veriyor:

“Steve Jobs için hiçbir şey yeterince iyi değildi. Ama iyi tasarlandığı sürece çok uygun fiyatlı ürünler yapma fikrine saygı duyacağını düşünüyorum.”

Sculley 1983 - 1993 yılları arasında 10 yıl Apple’ın CEO’luğunu yaptı.