Ekonomi
30 Mayıs 2014 10:12 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:08

Elma 3 milyar $’a kulaklık taktı

Teknoloji devi Apple, kulaklıklarıyla tanınan ses sistemleri üreticisi Beats Electronics’i 3 milyar dolara satın aldığını açıkladı. Beats’in kurucuları rap sanatçısı Dr. Dre ile müzik yapımcısı Jimmy Iovine da, Apple’ın bünyesine katılacak.

Elma 3 milyar $’a kulaklık taktı
Son dönemde yenilikçi ve gençlere yönelik daha fazla müzik dinleme olanağı sunan ürünlere sahip olmamakla eleştirilen Apple, sonunda bu açığını Beats ile kapatacak. Nitekim teknoloji devi, bir süredir konuşulan dedikoduları doğruladı ve Beats Electronics’i 3 milyar dolara satın aldığını bildirdi. Apple’ın, bu satın almayla müzik yayınlama hizmeti ve kaliteli kulaklıklar konusunun yanı sıra Dr. Dre ve Iovine sayesinde müzik piyasasına da daha yakın olacağı belirtiliyor.

Müzikte eli güçlendi
“Beats by Dr Dre” adıyla pazarladığı farklı modellerdeki kulaklık serisiyle dikkatleri üzerine çeken Beats, bir süredir Apple mağazalarında da satılmaktaydı. Beats, yakın bir zamanda da internet üzerinden abone sistemiyle çalışan Beats Music’i devreye almıştı.

Ücretsiz olan ve reklamlarla ayakta duran Pandora’nın ve Sportify gibi girişimler nedeniyle müzik konusunda iTunes ile popülaritesi azalan Apple, bunun önüne geçmek amacıyla geçen yıl iTunes’un radyosunu hizmete almıştı. Ancak bu radyonun, istenilen ilgiyi görmediği konuşuluyordu.
Apple CEO’su Tim Cook, bu satın almanın kendilerine Silikon Vadisi ile Hollywood arasındaki boşluğu doldurma konusunda yardımcı olacağını belirtti.