Ekonomi
17 Şub 2016 11:09 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:04

Elinizi çırpın sandalyeniz gelsin!

Her ürünün akıllandığı günümüz teknolojisinde sandalyeler de bir el çırpmaya bakar oldu. Dünya otomobil devi Nissan, el çırptığınızda hareket eden sandalye üretti

Elinizi çırpın sandalyeniz gelsin!
Sonunda bu da oldu! Cam, pencere, kapı akıllı üretim ile bilgisayara bağlanırken şimdi de sandalyeler akıllandı. Dünyanın önde gelen otomobil üreticilerinden Nissan, bu kez de kendi kendine hareket ederek olması gerektiği yere park eden sandalye üretti. Yani bu genellikler ofislerde oluşan sandalye kirliliğinin bir insan eli değmeden ortadan kalkacağı anlamına geliyor.

Otomobillerde bulunan park bilgisayarına benzer bir teknolojiye sahip olan sandalyeleri, sadece elinizi çırparak masanın etrafında nizami bir şekilde dizilmesini sağlayabiliyorsunuz. Kendi etrafında 360 derece dönebilme yeteneğine sahip sandalyelerin çalışabilmesi için bulundukları odaya 4 adet kamera kurulması gerekiyor. Bu kameraları ve sensörleri kullanan sandalyeleri masa etrafındaki ilk yerlerine göndermek istediğinizde elinizi çırpmanız yeterli.

Japon otomobil devinin mühendislik kapasitesini gözler önüne serebilmek için ürettiği sandalyeler seri üretime geçilmeyecek. Nissan, akıllı sandalye projesi ile araçlarındaki park bilgisayarlarının kabiliyetini farklı bir çalışma ile gözler önüne sermeyi amaçlıyor. Ama kim bilir; Nissan'ın üretmeyeceği akıllı sandalyeler bir başka şirket tarafından her an satışa sunulabilir.
Hüseyin Koyuncuoğlu/Haberturk.com