Ekonomi
12 Mayıs 2017 10:55 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:10

Elektrik faturalarında indirim!

Enerji Bakanlığı’nın yenilenebilir yatırımları tüketicinin faturalarına indirim olarak yansımaya başladı. Yenilenebilir yatırımlar sayesinde 100 liralık bir faturada 1 liralık indirim olacak.

Elektrik faturalarında indirim!
Elektrik faturalarının yüksekliğinden şikayet eden vatandaşa müjdeli haber geldi. Yenilenebilir enerji kaynaklarına yapılan yatırımlar sayesinde tüketicinin yüzü ufak da olsa gülecek.

Enerji Kaynaklarının Belgelendirilmesi ve Desteklenmesine İlişkin Yönetmelik'te yapılan değişiklik elektrik fiyatlarına indirim olarak yansıyacak. Rüzgâr, güneş, hidroelektrik gibi yenilenebilir enerji kaynaklarına sağlanan destekleme tutarı için getirilen formül değişikliği ile tedarikçilere yansıyan YEKDEM maliyeti düşecek. YEKDEM'in tarifeleri artırıcı yöndeki baskısını azaltacak hamle sonrası, elektrik şirketleri maliyet hesaplarını değiştirmeye başlarken, yönetmelik öncesine göre serbest tüketiciye daha düşük fiyat teklif edileceği kaydedildi.

DAHA KALİTELİ HİZMET

Elektrik dağıtımı ve perakende satışında hizmet kalitesini artırmak için de takvim de belirlendi. Buna göre, dağıtım şirketleri geçen yıla ait teknik kalite ölçüm raporunu, 2017 yılı mart ayı sonuna kadar olan kalite ölçüm verilerini içerecek şekilde, 31 Mayıs Çarşamba gününe kadar Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na bildirecek.

OCAK KRİTİK TARİH

Elektrik dağıtım şirketinin görev bölgesinde tesis edilecek teknik kalite ölçüm cihazı sayısı, ocak ayında bildirilen verilere göre belirlenecek. Yıllık teknik kalite ölçüm dönemi, ait olduğu yılın nisanda teknik kalite ölçüm cihazlarının tesis edilmesiyle başlayacak ve sonraki yılın mart ayında bitecek. Kalite ölçüm cihazı tesis edilecek yerler için güncel veriler, ocak sonuna kadar elektronik ortamda hazırlanarak EPDK'ya gönderilecek.