Konut Haberleri
20 Mayıs 2016 08:48 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:21

Elazığ Entegre Sağlık Kampüsü için geri sayım başladı

Dünya'nın en büyük ve depreme en dayanıklı hastaneleri arasında yer alan Elazığ Entegre Sağlık Kampüsü projesi 2018 yılında açılacak.

Elazığ Entegre Sağlık Kampüsü için geri sayım başladı
Rönesans Sağlık Yatırım tarafından hayata geçirilmekte olan Elazığ Entegre Sağlık Kampüsü, 2018 yılının üçüncü çeyreğinde hizmete açılacak. Tüm sağlık ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte olan sağlık kampüsü 1.038 yatak kapasitesine sahip olacak.

Dünyanın depreme dayanıklı en büyük hastaneleri arasındaki yer alacak Elazığ Entegre Sağlık Kampüsü, “Kamu Özel İşbirliği” (PPP-Public Private Partnership) projeleri kapsamında, Rönesans Sağlık Yatırım (RSY) tarafından gerçekleştiriliyor. Çalışmaların aralıksız devam ettiği sağlık kampüsü projesi son teknoloji ile donatılmış  depreme dayanıklı tasarımı ile dikat çekiyor.

RSY'nin 350 milyon Euroluk yatırımı ile  hayata geçrilmekte olan Elazığ Entegre Sağlık Kampüsü projesi kapsamında inşa edilmekte olan Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nin kaba inşaatı tamamlanmış durumda.

355 bin metrekarelik kapalı inşaat alanına sahip olan ve günlük 20 bine yakın hasta ve hasta yakınına hizmet vermesi beklenen Elazığ Entegre Sağlık Kampüsü sadece Elzağ'a değil tüm bölgeye hizmet verecek.

Elazığ Entegre Sağlık Kampüsü'nde 493 yataklı Bölge Hastanesi, 299 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, 96 yataklı Psikiyatri Hastanesi, 150 yataklı Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi bulunacak.