Konut Haberleri
11 Kas 2020 08:00 Son Güncelleme: 11 Kas 2020 08:41

Elazığ deprem konutları ne zaman teslim edilecek? Tarih açıklandı

Elazığ'da 24 Ocak'ta meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremin ardından TOKİ tarafından yaptırılan 8 bin konutun teslim tarihi belli oldu.

Elazığ deprem konutları ne zaman teslim edilecek? Tarih açıklandı

Elazığ depreminin ardından TOKİ'nin yapımına başladığı 18 Bin 868 konutun 8 bininin teslim tarihi ne zaman? TOKİ Elazığ deprem konutlarının teslim tarihi meraka bekleniyordu. Depremzedelerin kış gelmeden kavuşmayı hayal ettikleri TOKİ Elazığ deprem konutlarının teslim tarihi belli oldu. 

Bu yıl başında 24 Ocak'ta meydana gelen 6.6 şiddetindeki depremde 41 yurttaşımız hayatını kaybetti. Çok sayıda konut ağır hasarlı hale gelirken yıkılan konutlar da oldu. Yıkılan ve ağır hasar nedeniyle yıkımı daha sonra yapılan konutların yerine yenilerinin yapılacağı duyurulmuştu. Elazığ depremzedelerine teslim edilecek olan konutlarla ilgili gelişmeler merak ediliyordu.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ 18 Bin 868 adetten oluşan Elazığ deprem konutları projesinden mutlu haber geldi. TOKİ Elazığ deprem konutlarında 8 bin anahtar sahiplerine teslim edilecek. TOKİ Elazığ deprem konutlarında 8 bin anahtarın teslim tarihi açıklandı. 

Depremzedeler yaklaşık bir yıldır Elazığ konteyner kentte yaşıyorlar. TOKİ tarafından yapılan kalıcı deprem konutlarına geçmek için gün sayıyorlar. 

ELAZIĞ DEPREM KONUTLARI TESLİM TARİHİ AÇIKLANDI

TOKİ Elazığ deprem konutları teslim tarihi duyuruldu. Depremden sonra yıkılan ve ağır hasar alan konut sahiplerinin ikamet etmesi için yapımına başlanan 18 bin 868 adet konuttan tamamlananların yıl sonuna kadar teslim edileceği açıklandı. 

Konu hakkında açıklama yapan Elazığ Valisi Erkaya Yırık müjdeli haberi verdi: "Deprem sonrasında gerek mülk sahibi gerekse kirada oturan vatandaşlarımızın mağduriyetlerine binaen devletimiz yardımlarını hızlı bir şekilde gerçekleştirdi. 1734 aile o sırada hazır hale getirilen 3 bin 300 kapasiteli konteyner kentlerde ikamet ettiriliyor. Kent merkezi ile Sivrice'de toplam 4 alanda konteyner kentlerimiz var ve vatandaşlarımız burada ikamet ediyor. Hak sahibi olup da taşınmak isteyen vatandaşlarımıza kira yardımı olarak 5 bin ve 11 bin lira nakdi yardım yapıldı. Yine eşyalarını alamayan dolayısıyla mağdur olan vatandaşlarımıza eşya yardımı kapsamında 30 bin liraya kadar nakdi yardım yapıldı. Toplamda AFAD Başkanlığı 230 milyon lirayı vatandaşlarımıza aktarmış oldu" diyerek hiç bir depremzedenin mağdur edilmediğine dikkat çekti.  TOKİ tarafından yapılan açıklamaya göre yapımına başlanan 18 bin 868 adet konuttan tamamlanan 8 bin konut 2021 yılına girilmeden hak sahiplerine teslim edilecek. Yani 8 bin depremzede yeni yıla yeni evlerinde girecek."