Güncel
29 Eki 2020 09:00 Son Güncelleme: 29 Eki 2020 09:00

Ekonomi profesörü Seyfetettin Gürsel de dolandırıldı! Hangi yöntemle?

Tele-dolandırıcıların hedefine giren ünlü ekonomi profesörü Seyfettin Gürsel, 25 bin TL'sini 'kaptırdı'... Dolandırıcılar hep o bilindik yöntemi uyguladı...

Ekonomi profesörü Seyfetettin Gürsel de dolandırıldı! Hangi yöntemle?

Medyada ve kamuoyunda sık sık gündeme gelen tele-dolandırıcılık haberlerine rağmen ünlü ekonomi profesörü Seyfettin Gürsel de dolandırıcılardan nasibini aldı. Ekonomi Profesörü Seyfettin Gürsel de dolandırıcı kurbanı oldu.

Dolandırıcılar Prof. Gürsel'e banka görevlisi olduklarını söyleyerek, 25 bin lirayı kendi hesaplarına aktardılar. Nasıl mı oldu? 

Özel bir üniversitede görevli Prof. Dr. Gürsel'e (71), geçtiğimiz günlerde telefonla ulaşan tele-dolandırıcılar, bankadan aradığını söyleyerek hesap işletim ücreti olan bin 321 liranın iadesi için TC kimlik numarasını ve anne kızlık soyadını paylaşmasını istedi.

Sabah gazetesinden Dilek Yaman Demir'in haberine göre, tanınmış ekonomi profesörü de bilgilerini verdi. Daha sonra telefonuna mesaj olarak gelen şifreyi dolandırıcıya veren Prof. Gürsel'in telefonu kapandıktan 10 saniye sonra gerçek banka görevlisi, Gürsel'e ulaşarak dolandırılmaya çalışıldığını söyledi. İncelemede Gürsel'in hesabındaki paranın 25 bin lirasının başka hesaba aktarıldığı anlaşıldı. Prof. Dr. Seyfettin Gürsel, savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu.