Konut Haberleri
03 Ağu 2017 17:38 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:20

Ekibi beklemeden evini kendi yıktı!

Bolu’da yaşayan Hüsamettin Biçer, evi için alınan yıkım kararını durduramadı. Başvuruları sonuçsuz kaldı bir de köylünün mera alanını işgal etmek suçundan 3 bin TL para cezasına çarptırıldı. Olayın ardından Biçer, yıkım ekiplerini beklemeden ahşap evini kendi yıktı.

Ekibi beklemeden evini kendi yıktı!
Bolu’da hayvancılıkla uğraşan 43 yaşındaki Hüsamettin Biçer, yıkım kararı verilen evini ekipler gelmeden kendi yıktı. Biçer, yaptığı açıklamalarda, yayla evlerine uygun olarak alt katına da ahır inşa ettiklerini dile getirdi.

Yıkım için 2 gün süre verildi

Biçer, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’Elimde mahkeme kararı var. Buna rağmen vali bey beni dinlemedi ve yıkıldı. Evimi yapmak için 50 bin liraya yakın para harcadım. Yıkım kararı bana tebliğ edildi ve 2 gün süre verildi. Ben de 2 gün sürenin yetersiz olduğunu söyledim. Ayrıca bu iş mahkemeye intikal etti. İl Özel İdaresine, ‘Hukukun sonunda vereceği yıkım kararına uyacağımdan, mahkemenin sonucunun beklenmesine’ diye dilekçe verdim Onlar da ‘hukuki işlemler devam ettiğinden yıkım kararı durduruldu’ diye bana dilekçe verdiler.

3 bin TL para cezasına çarptırıldı

Hüsamettin Biçer, başvuruları sonucunda hem yıkım kararını engelleyemediğini hem de köylünün ortak
kullandığı yayla merasının işgal edilmesi yüzünden eski haline geri getirilemeyeceği iddia edilerek 3 bin lira para cezasına çarptırıldığını vurguladı.