Konut Haberleri
13 Ara 2016 15:15 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:53

Eğribel Tüneli'nde ilk ışık 2018'de gözükecek

Giresun'u İç Anadolu Bölgesi'ne bağlayan Eğribel Tüneli'ndeki yapım çalışmaları devam ediyor.

Eğribel Tüneli'nde ilk ışık 2018'de gözükecek
Kış aylarında sürücülere zor anlar yaşatan Giresun'u Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçeleriyle İç Anadolu Bölgesi'ne bağlayan 2 bin 200 rakımlı Eğribel Geçidi'ndeki tünel çalışmaları aralıksız sürüyor.


Tünel tamamlandığında, Türkiye'nin yapımı süren Ovit ve Yeni Zigana Tüneli'nden sonra 11 bin 900 metreyle en uzun 3. tüneli olacak. Zorlu kış şartlarına rağmen günde yaklaşık 12 metre delinerek çalışmaların devam ediyor.

Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin Yılancı konuyla ilgili bir açıklama yaparak, "Eğribel Tüneli ilçemiz için son derece önemli bir proje. Tünel ile birlikte diğer bağlantı yolları ve yine Giresun Şebinkarahisar yolunda bulunan Pınarlar Tüneli'nin de hayata geçmesiyle 120 kilometrelik Giresun Şebinkarahisar yolu 89 kilometreye düşecek. Özellikle kış aylarında sürücüler için tehlikeli olan Eğribel Geçidi'nde yapılan bu tünelle birlikte sürücüler rahat edecek" diye konuştu.

Yılancı ayrıca, "Şebinkarahisar'ın kalkınmasında turizm oldukça önemli, turizmi de buraya getirebilmemiz için ulaşım gerekiyor. Yapılan tüneller ve diğer yol yapım çalışmalarıyla birlikte ilçemizdeki turizm gelirlerinin de artması son derece önemli. Yaklaşık 90 kilometreye düşecek yol 1,5 saat gibi kısa bir sürede geçilebilecek" ifadelerini kullandı.