Konut Haberleri
29 Eyl 2017 13:31 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:27

Ege'ye taşınanların sayısı 50 bini buldu

TÜİK verilerine göre, geçtiğimiz yıl Ege bölgesi konut satışlarında zirveye yerleşti. Söz konusu dönemde İstanbul'dan Ege'ye taşınanların sayısı 50 bine yaklaştı.

Ege'ye taşınanların sayısı 50 bini buldu
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre geçtiğimiz yıl İstanbul'dan İzmir'e 26 bin kişi taşınırken bu sayı Ege genelinde 50 bine yaklaştı.

Gayrimenkul fiyatları arttı

İstanbul-İzmir Otoyolu'nun yanı sıra  Ankara  - İzmir arasında yapımı devam eden yüksek hızlı tren, Ege'nin doğal zenginlikleri ve sıcak kanlı insanı gibi etmenler illerdeki gayrimenkul fiyatlarını da artırdı. 

İzmir ikinci sıraya yerleşti

Konutların 1 yılda yüzde 12 değer kazandığı İzmir, bu oranla Türkiye'deki 80 ili geçerek İstanbul'un ardından ikinci sıraya yerleşti.

En fazla Ege'de konut satıldı

Muğla ise 3 bin 800 liralık konut metrekare fiyatıyla Türkiye İkincisi olurken Uşak, Ege'de en fazla konut satışının yaşandığı kent olarak açıklandı.

Projelerde sona yaklaştıkça fiyatların da artacağını söyleyen gayrimenkul değerleme uzmanları ve sektör temsilcileri, "Ege, artık gayrimenkulün parlayan yıldızı oldu. Şimdi, düşük kredi oranlarından ve kampanyalardan yararlanıp Egeli olmanın tam zamanı" dedi.

150 metrekareden büyük konutların KDV oranının yüzde 18'den yüzde 10'a düşürülmesi gibi destekler de Ege'de gayrimenkul almayı cazip hale getirdi.