Sektörel
12 Mar 2013 16:17 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:18

Ege Perla, MIPIM'de yabancı yatırımcıyla buluştu!

Türkiye'nin 'Onur ülkesi' olarak belirlendiği, gayrimenkul sektörünün en prestijli fuarı MIPIM 2013'te bin metrekarelik alanda tanıtım yapacak Türk şirketlerinden biri de İş GYO oldu. İş GYO'nun 150 milyon dolar

Ege Perla, MIPIM'de yabancı yatırımcıyla buluştu!

 

İş GYO bu yıl Fransa’nın Cannes şehrinde 12-15 Mart tarihleri arasında düzenlenecek, gayrimenkul sektörünün en prestijli fuarı MIPIM’de Türkiye’yi temsil etmeye hazırlanıyor. Bu yıl Türkiye’nin “Onur Ülkesi” olarak belirlendiği etkinlikte bin metrekarelik alana kurulacak Türk çadırında 28 Türk şirketi projelerini dünyaya tanıtacak. Türkiye’nin sayılı gayrimenkul şirketleri arasında yer alan İş GYO fuara planlanan yatırım değeri yaklaşık 150 milyon ABD doları olan ve Aralık 2015’te tamamlanması hedeflenen Ege Perla projesi ile katılacak. Büyük ilgi gören ve yüzde 45’lik bölümü şimdiden satılan Ege Perla projesi ünlü mimar Emre Arolat’ın imzasını taşıyor. 111 konut ve 65 home-ofisten oluşan 46 ve 29 katlı iki kulenin yer aldığı projenin gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren binlerce profesyonelin katılacağı MIPIM 2013’te büyük ilgi görmesi bekleniyor. 
 
İŞ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. Genel Müdürü Turgay Tanes, İş GYO’nun MIPIM fuarına katılımıyla ilgili şunları söylüyor: “Dünyanın en büyük uluslararası emlak fuarı olan MIPIM her yıl sektörden binlerce profesyoneli bir araya getiriyor. Bu derece büyük ve  kapsamlı bir sektör fuarında İş GYO olarak bulunmanın getireceği avantajların yanı sıra gerekliliğinin de olduğunu düşünüyoruz. Hızla büyümekte olan şirketimizin uluslararası platformda, hayata geçirmiş olduğu ve planladığı projeleri ile var olduğunu gösterebilmesi için MIPIM fuarının bir fırsat olduğuna inanıyoruz. MIPIM 2013’de Türkiye’nin “onur ülkesi” olarak bulunacak olması da ülkemiz gayrimenkul sektörüne duyulan ilginin bir diğer göstergesidir. İş GYO olarak konumu, kalitesi, İzmir’in ilk karma projesi olması ve İzmir’in doğal mimarisine de uyum göstermesi nedeniyle bir örnek teşkil edeceğine inandığımız Ege Perla projesi ile ülkemizdeki gayrimenkul anlayışının gelişimini sergileyecek olmaktan da ayrı bir mutluluk duyuyoruz.”
 
İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. 
1999 yılında T. İş Bankası A.Ş.’nin sermayedarlığı ile kurulan ve aynı yıl içinde halka arzını tamamlayarak İMKB’de işlem görmeye başlayan İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (İş GYO), gayrimenkullere ve gayrimenkul projelerine yatırım yapmak üzere kurulmuş bir portföy yönetim şirketidir. Değişimin mimarı olarak yola çıkan İş GYO, yatırımlarını ve kaynaklarını etkin bir biçimde değerlendirerek çağdaş insana ve kentlere yakışan mekanlar oluşturmaktadır. Tüm çalışmalarında istikrarlı büyüme ve yüksek karlılık ilkesiyle ve hissedarları için yarattığı değeri sürekli kılmak misyonuyla hareket etmektedir. İş GYO’nun ağırlıklı olarak ticari gayrimenkullerden oluşan portföyü lokasyon, gayrimenkul tipi ve sektör bazında çeşitlendirilmiştir. 2012 yıl sonu itibarıyla Şirketin portföy yatırımlarının değer bazında yaklaşık % 36’sı ofis, %28’i alışveriş merkezi, %6’sı otel, %4’ü arsa, %21’i proje ve %5’i para ve sermaye piyasası araçları şeklindedir. Ticari gayrimenkul sektöründe İş Kuleleri Kompleksi, Kanyon AVM, Ankara İş Kulesi, Maslak Binası, Ankara Merkez, Ankara Kızılay, Sirkeci ve Antalya Banka Hizmet Binaları, Güneşli Operasyon Hizmet Binası, Taksim Binası, Real Hipermarket, Mallmarine AVM, Marmarapark AVM, turizm sektöründe ise Seven Seas Oteli, Lykia Lodge Kapadokya Otel, Club Magic Life Kemer Imperial Otel portföyünde yer alan gayrimenkullerdir. Daha fazla bilgi için http://www.isgyo.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.