Konut Haberleri
23 Kas 2012 11:43 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:12

E-5 zengin etti!

Kentsel dönüşüm İstanbul'da merkezi semtlerdeki emlak talebini de artırdı. E-5'e yakın mesafede yapılan markalı konutlar neredeyse yüzde 100 kazandırdı.

E-5 zengin etti!

Kentsel dönüşüm İstanbul'da merkezi semtlerdeki emlak talebini de artırdı. Tarihi merkezlere, Atatürk Havalimanı'na komşu, işticaret merkezlerinin de tam kalbinde yer alan Cevizlibağ-Merter-Bahçelievler- Veliefendi-Bakırköy E-5 aksında, bir bir yeni konut projeleri hayata geçiriliyor.

Daha 3 yıl önce metrekare birim fiyatları için 4 bin TL yüksek diye algılanıyordu; bugün projelerde ortalama rakamlar 5-6 bin TL. 1940'larda. Örneğin  İstanbul'un ilk gecekondularının yapıldığı Zeytinburnu-Kazlıçeşme bölgesinde bugün Türkiye’nin en pahalı konut projeleri yükseliyor.

OnaltıDokuz projesi, emsal tartışmalarını beraberinde getirse de, bulunduğu bölgenin hem fiyat çıtasını yükseltti hem de nitelikli konut fiyatlarında rayiçleri. OnaltıDokuz'da, metrekare birim fiyatları daire şerefiyesine göre 7-8 bin doları geçti. Bu projenin hemen yakınında yer alan Bahçelievler- Merter ve Veliefendi-Zeytinburnu akslarındaki projelerde de metrekare birim fiyatları 9 bin TL'ye kadar çıktı. Ağaoğlu My City Bahçelievler'de ise 3.5 yıl önceki lansmana göre yüzde 75-80'e varan fiyat artışları oldu. 

SABAH

Haberin tamamını  okumak için tıklayın:

http://www.sabah.com.tr/Ekonomi/2012/11/23/e5-zengin-etti