Ekonomi
31 Oca 2021 10:34 Son Güncelleme: 31 Oca 2021 10:40

Düşen satışları canlandırmak için kampanyalar hızlandı

2020’nin son çeyreğinde hızla düşen konut satışlarını canlandırmak için inşaat firmaları dikkat çeken kampanyalar düzenlemeye başladı. Tahincioğlu Gayrimenkul ‘120 ay vade ve yüzde 0.79 faiz’ , Pasifik İnşaat ‘0,99 faiz’, Teknik Yapı ‘Döviz bozan kampanya’ ile alıcılara sesleniyorlar.

Düşen satışları canlandırmak için kampanyalar hızlandı

Konut sektöründe 2020 yılının son çeyreğinde yaşanan durgunluğu aşabilmek için firmalar dikkat çeken kampanyalar yapmaya başladı. Bankaların konut kredi faizlerinin yüksek olması nedeniyle düşen satışları canlandırmak isteyen Tahincioğlu Gayrimenkul, Pasifik İnşaat ve Teknik Yapı farklı başlıklı kampanyaları açıkladılar.

DÖVİZ BOZAN KAMPANYA

Teknik Yapı, ‘Döviz bozan kampanya’ sloganıyla Türk Lirası’nı destekleme çabasına katkı sağlayanlara, uğradıkları kur zararı kadar ekstra indirim fırsatı sunuyor. 

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, Türk Lirası’na destek vermeyi ve döviz mağdurlarının zararlarını telafi etme imkanı sundukları kampanya için şöyle konuştu: “Bu kampanya ile yüksek kurdan döviz alan ve zarar edenlerin tekrar Türk Lirası’na dönmesine fırsat sunmak istedik. Aynı zamanda güvenli liman olan gayrimenkulde demir atmalarının yolunu açtık. Dövizini bozdurarak Türk Lirası’na geçenlerin İstanbul projelerimizden konut alanların ödeyecekleri peşinatlarda, kur rakamını geçen yıl aldığı seviye olarak hesaplıyoruz. Geçen yıl aldıkları döviz kuru ile bugün bozdurdukları döviz kuru arasındaki fark/zarar kadar, almak istedikleri konutun fiyatında indirim yapıyoruz. Ve bununla da yetinmeyerek, Türk Lirası’nı destekleyenleri teşvik etmek için Teknik Yapı olarak kur zararı indirimine ek olarak yüzde 10 indirim sağlıyoruz.” 

TAHİNCİOĞLU'NDAN 0.79 ORANLI KAMPANYA
 
Tahincioğlu Gayrimenkul ise 120 ay vade ve yüzde 0.79 faiz imkanı sunarak alıcılara sesleniyor. Tahincioğlu Gayrimenkul’ün Nidapark İstinye, Nidapark Küçükyalı Büyükada ve Nidakule Küçükyalı projeleri için uygulanan kampanya kapsamında projelerden konut ve ofis alımlarında 60 ay vade, yüzde 0 faiz veya 120 ay vade, yüzde 0,79 faiz imkanı sunuluyor. Nidapark İstinye, Nidapark Küçükyalı Büyükada ve Nidakule Küçükyalı'da ödemelerin Şubat 2022'de başlayacağı belirtiliyor.

PASİFİK'TEN 0,99 ORANLI KAMPANYA
  
Pasifik İnşaat ise Merkez Ankara'daki projesi için 0,99 oranlı yeni kampanyasını duyurdu. Türkiye’nin tek parselde en büyük karma yaşam projesi olan Merkez Ankara’da 2020 yılında 1121 adet bağımsız bölüm satışı yapıldı. 2021 yılına girildiğinde duyurulan kampanyada 0,99 oranıyla banka kredisi olmadan Emlak Konut bünyesinde, konutlarda 60 ay, ofislerde 96 ay vade fırsatları sunuluyor. Pasifik İnşaat Genel Müdür Yardımcısı Ersin Babacan, Merkez Ankara projesinin 2020'nin yaz aylarında gerçekleştirilen konut kampanyalarında satış rekorları kırdığını hatırlatarak, Kasım'da gerçekleştirdikleri ofis lansmanında da çok yoğun bir satış gerçekleştirdiklerini söyledi.