Konut Haberleri
10 Mar 2017 12:19 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:02

Düşen helikopter Eczabaşı Holding'e ait çıktı!

Sabah saatlerini öğlene bağlayan dakikalarda İstanbul'da helikopter faciası yaşandı. Helikopterde Eczabaşı'nın üst düzey yöneticilerinin var olduğu belirtildi...

Düşen helikopter Eczabaşı Holding'e ait çıktı!
Öğlene doğru Büyükçekmece Beylikdüzü helikopter düşmesiyle sarsıldı. İstanbul'un her bölgesinden görülen düşme sonrası yangında helikopterin ve düşenlerin kimliğine ait bilgiler de ortaya çıktı. Uçak Eczabaşı Grubu'na ait ve içinde de holdingin üst düzey yöneticiler yer alıyordu.  İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan saat 11.16'da kalkan TC-HEZ tescilli Sikorsky S-76 tipi helikopter, saat 11.21'de Büyükçekmece'de kuleye çarparak düştü.

Kuğu Havacılığa ait helikopterde 2 pilot, 4 yabancı ve 1 Türk yolcunun bulunduğu öğrenildi. Yolcuların Eczacıbaşı yapı grubuna ait üst düzey yöneticiler olduğu öğrenildi.

Helikopterin Kaptan Pilotu'nun Alaaddin Nacar olduğu belirtiliyor. Helikopterin Bilecik'e gitmek üzere havalandığı öğrenildi.



Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün olay yerinde 5 kişinin cenazesinin bulunduğunu açıkladı.

Olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekipleri gönderildi.

Kaza sonrası görgü tanıkları ilk fotoğrafları sosyal medyada paylaştı. Gökyüzüne yoğun bir siyah dumanın yükseldiği fotoğraflarda, duman kütlesi kilometrelerce mesafeden görülüyor.

Görgü tanıkları, yoğun sisin olduğu bölgede helikopterin kuleye çarptıktan sonra döne döne yere çakıldığını anlattı.

Helikopterin parçaları yola savruldu. E-5 trafiğe kapatıldı. Bölgeden dumanlar yükselmeye devam ediyor.

Araçların kaza yönüne gitmemeleri yönünde sıklıkla uyarılıyor.