Konut Haberleri
10 Mar 2016 13:03 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:07

Dünyanın en zenginlerinden biri ama bakın nereden giyiniyor!

Dünyanın en zenginleri arasında yer alan IKEA'nın kurucusu Ingvar Kamprad'ın ikinci el kıyafetler giydiği ortaya çıktı...

Dünyanın en zenginlerinden biri ama bakın nereden giyiniyor!
Dünyanın en zengini olup da ikinci el kıyafet giymek kulağa garip geliyor. IKEA'nın efsane kurucusu Ingvar Kamprad, bugüne kadar hep ikinci el kıyafetler tercih etti. 30 Mart'ta 90 yaşına girecek olan Kamprad, bu yıl Forbes dergisinin milyarderler listesine giremedi.

İsveç kanalında yayınlanan belgesel de kendisiyle ilgili önemli açıklamalar yapan Kamprad, tasarruf etmek için hep bit pazarından alışveriş yaptığını anlattı.

AFP'nin haberine göre Kamprad, “Şu anda giydiğim her şeyi bit pazarından aldım. Yani herkes için iyi bir örnek olmak istiyorum” dedi. Ünlü girişimci, “Cimri olmak Smaland'ın doğasında vardır” dedi. Kamprad, İsveç'in güneyinde yer alan tarımsal bölgeye vurgu yaptı.

Berbere 22 euro verdi
Kamprad, 2008’de verdiği bir röportajda, Hollanda ziyareti esnasında gittiği berberde 22 Euro ödediği için çok kızgın olduğunu söylemişti. Saçını nerede kestirdiği sorulduğunda, “Normalde saçımı gelişmekte olan ülkeleri ziyaret ettiğimde kestiririm. En son Vietnam’da kestirmiştim” yanıtını verdi.

1973’te yüksek vergiler nedeniyle İsveç’ten kaçıp Danimarka’ya yerleşen Kampra, oradan da İsviçre’ye geçti. 2010 sonrası kademeli olarak şirketteki görevlerini çocuklarına bıraktı.

Ligden düştü
Kamprad, 2016 yılında ABD'li ekonomi dergisi Forbes'in dünyanın en zenginleri listesinden düşse de İsveç medyasına göre toplamda 65,5 milyar Euro servete sahip.

Ancak bu para sadece ona ait değil ve ne kadarının kendisinde olduğunu bilinmiyor. O yüzden de listelere Kamprad ve ailesi olarak dahil oluyor.

Kamprad, 2006 yılında Forbes dergisinin listesinde en zengin dördüncü insan olarak yer almıştı.
ETİKETLER
#IKEA #ıkea kurucu