Konut Haberleri
24 Kas 2012 11:45 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:12

Dünyanın en pahalı park yeri

Aracı olanların korkulu rüyası olan şehirler belli oldu. Dünya rekoru 640 bin dolar ile Hong Kong'da.

Dünyanın en pahalı park yeri

Şehirler büyüdükçe artan popülasyon yaşan koşullarını zorlaştırıyor. Son dönemim hızla gelişen şehirlerinden Hong Kong’da gökdelenler ormanında dünyanın en pahalı park yerleri yer alıyor.

Otomobil sahibi olanların korkulu rüyası olan şehirlerin başında yer alan Asya’nın finans merkezi olan Hong Kong’da 2010 yılı ile birlikte konut fiyatları bile park yeri fiyatları yanında sıkıntı yaratmıyor.

Şehirde 1.-3 metre arasında değişen park yerlerinin ortama 5000 dolar olurken şehirde park yeri için istenilen en yüksek rakam ise 640 bin dolar ki bir rekor anlamına geliyor.

Son 10 yıldır aynı park yerini elinde tutan Jacinto Tong isimli Hong Konglu park yeri devi olarak da biliniyor. Rekor fiyatın istendiği park yerinin özelliği ofislere giden asansöre en yakın yer olmasından kaynaklanıyor. Tong’un yeri bu işin bir niş Pazar oluşturduğunu da gösteriyor. Önceden sahip olunan park yerlerinin bölge değer kazancıkça kiraya verilmesi ve satılması şehirde yaygın bir hal almış durumda. 

Jacinto Tong’un şansı bir park yerinin daha olması yani iki park yerini birden satması halinde eline 1.3 milyon dolar geçecek.

Asya’da Hong Kong’u Tokyo takip ederken dünya genelinde yabana atılmayacak en yakın rakip ise İngiltere gibi görünüyor. İngiltere’de aylık olarak park yeri kirası 1.014 doları buluyor.  İngiltere’den sonra sırada 822 dolar ile Zürih gelirken, Tokyo listede 744 dolar ile dördüncü sırada. Roma’da aylık park kirası 718 dolar olurken Avustralya’nın Perth şehrinde park için 717 dolar veriliyor. En pahalı park yerleri sıralamasında Cenova  705 dolar, Sidney 695 dolar ve Oslo ise 612 dolar ile listede yer alıyor.