Güncel
09 Eki 2020 09:02 Son Güncelleme: 09 Eki 2020 09:02

Dünyanın en havalı semtleri listesinde Türkiye'den hangi semt girdi

Dünyanın en havalı semtleri listesi açıklandı. İngiltere merkezli Time Out dergisinin yaptığı araştırmada Türkiye'den de bir semt bulunuyor.

Dünyanın en havalı semtleri listesinde Türkiye'den hangi semt girdi

Dünyanın en havalı semtleri listesinde Türkiye'den de bir semt yer aldı. İngiltere merkezli seyahat dergisi Time Out, dünyanın en havalı semtleri listesini okurlarıyla paylaştı. Listenin bir numarasında Barcelona'nın Esquerra De L'Eixample semti yer aldı. Türkiye'den de bir semt 39'cu sıradan listeye girdi. 

Dergi, her yıl dünyanın farklı ilçe ve semtlerini değişik kriterlerle belirliyor. Time Out bu yıl dünyada yer alan en havalı semtlerin listesini yayınladı.

Listeyi hazırlanırken bir mahallenin atmosferi, sunulan yiyecek ve içecekler, gece hayatı ve kültürüne bakılıyordu. Ancak bu kez korona virüs pandemisi nedeniyle bir mahallenin topluluk ruhunu ön planda tutarak tercihler yapıldı. Listede, mahalle kültürünün ve komşuluk ilişkilerinin kuvvetli olduğu semtler ön plana çıktı.

Dünyanın en havalı semtleri listesinin ilk sırasında Barselona'dan 'Esquerra de l’Eixample' girdi. Barselona kentindeki Esquerra de l'Eixample birinciliği alırken, kentteki sıkı tecrit sırasında balkonlarında topluca dans eden sakinlerin yer aldığı hatırlatıldı. 

Dünyanın en havalı semtleri listesinde Türkiye'den de Arnavutköy girdi. Listeye 39'uncu sıradan giren Beşiktaş ilçesine bağlı Arnavutköy Boğaziçi kıyısında bulunan eski ve köklü bir mahalle olarak tanınıyor. Dergide Arnavutköy'ün "efsanevi toplum ruhu"na sahip olduğu belirtilerek övüldü.

Muhitte yaşayanların neredeyse 19 yıl önce Arnavutköy-Beylerbeyi arasına yapılması düşünülen üçüncü boğaz köprüsüne karşı protesto gösterileri düzenlediği hatırlatıldı. Semtteki mekanlara da yer verilen tanıtım yazısında, Arnavutköy'ün en etkileyici tarafının hala deniz kenarında olmasının verdiği huzur olduğu vurgulandı.

Dünyanın en havalı semteleri listesinde ilk 10 şöyle: 

1- Esquerra de l’Eixample - Barselona / İspanya

2- Downtown - Los Angeles / ABD

3- Sham Shui Po / Hong Kong

4- Bedford-Stuyvesant - New York / ABD

5- Yarraville - Melbourne / Avustralya

6- Wedding - Berlin / Almanya

7- Shaanxi Bei Lu/Kangding Lu - Shanghai / Çin

8- Dennistoun - Glasgow / İskoçya

9- Haut-Marais - Paris / Fransa

10- Marrickville - Sidney / Avustralya