Konut Haberleri
26 Nis 2016 10:06 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:15

Dünyanın en büyük üçüncü parkı Esenler'de yapılacak

Esenler Belediyesi büyük bir proje ile gündemde. 50 bin konutun yıkılmasıyla birlikte yapılacak olan park, dünyanın en büyük üçüncü parkı ünvanını alacak.

Dünyanın en büyük üçüncü parkı Esenler'de yapılacak
İstanbul Esenler'de gündemde olan projelerin arasında dünyanın üçüncü büyük parkı projesi damgası vurdu. 

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Esenler'de kentsel dönüşüm kapsamında 50 bin konut yıkılarak yerien şehir parkı yapılacağını söz konusu şehir parkının ise Central Park, Hyde Park'tan sonra dünyanın en büyük üçüncü parkı olacağını açıkladı.

Esenler Şehir Parkı'nın içinde 60 metrelik bulvarların da yer alacağını belirten Göksu, kentsel dönüşümün devam ettiği Esenler'de hayata geçirilmekte olan şehir konseptrinin ise 2023 yılında tamamlanmış olacağını söyledi.

Esenler'de 5 yılda 24 bin 800 konutun dönüştürüldüğünü, 16 bin 400 konutu yıkıp yeniden inşa edildiğini beliten Göksu, Türkiye'nin 2300 konutluk ilk kentsel dönüşüm projesi olan Esenler Kentsel Dönüşüm Projesinin Mayıs ayında teslim edileceğini belirtti.

Göksu, kentsel dönüşüm sayesinde bölgede kişi başına düşen 1 metrekarelik yeşil alanında 21 metrekareye çıkarılacağını söyledi.