Konut Haberleri
25 Haz 2015 11:56 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:51

Dünyanın en büyük özel mülkü satışta!

Avustralya’da yer alan, dünyanın en büyük özel mülkiyet arazisi 325 milyon dolara satışa çıkarıldı.

Dünyanın en büyük özel mülkü satışta!
24.000 km2’lik arazi İsrail ya El Salvador gibi ülkelerin yüzölçümünden bile daha büyük; Makedonya, Ruanda gibi ülkelerinkinden ise biraz aşağıda.

Halen S.Kidman ve Co adlı şirkete ait olan arazide hayvancılık yapılıyor ve 185 bin sığır yetiştiriliyor. Çiftlik Avustralya’daki sığır eti üretiminin yaklaşık yüzde 1.3’ünü sağlıyor.

Le Figaro’da yer alan habere göre, çiftlikle ilgilenen potansiyel alıcıların araziye aşina olabilmeleri için bir hafta turlamaları ve uçakla dolaşmaları gerekiyor. Satışa çıkarılan araziyle aralarında besicilerin, yerel ve yabancı yatırımcıların, et sektöründeki şirketlerin ve emeklilik fonlarının da yer aldığı otuz kadar alıcının ilgilendiği belirtiliyor.

Anna Creek Station adıyla bilinen bu uçsuz bucaksız çiftlik Avustralya’nın güneyinde, Adelaide’ın 680 km kuzeyinde yer alıyor.


Arazi Avustralyalı, Oscar Ödüllü sinema oyuncusu Nicole Kidman'ın kendisinin, anne ve babasının ortaklarından olduğu firmalardan birine ait. Nicole Kidman'ın anne-babasının da hissesinin bulunduğu Kidman Holdings adlı tarım şirketi, Avusturalya'da toplam büyüklüğü Macaristan kadar olan arazilere sahip. 24 milyon dekarlık bu araziler Kidman Holdings'i dünyanın en büyük arazi sahipleri arasında sekizinci sıraya yerleştiriyor. Listenin ilk sırasında ise 32 ülkede toplam 6.6 milyar dekarlık arazisi bulunan İngiltere Kraliçesi Elizabeth yer alıyor. Dünyadaki arazilerin toplam yüzde 18.3'üne sahip olan Kraliçe'nin gayrimenkullerinin büyüklüğü Rusya ve ABD'yi bile geride bırakıyor. Gayrimenkul zenginleri listesinin tepesinde Kraliçe var 1- İngiltere Kraliçesi 2- Suudi Arabistan Kralı Fahd 3- Papa 4- Fas Kralı Muhammed 5- Tayland Kralı Bhumibol Adulyadej 6- Umman Sultanı Kabus Bin Said 7- Nepal Kralı Gyanendra 8- Kidman Holdings 9- Ürdün Kralı Abdullah 10- Brisbane şirketi
kaynak: http://www.on5yirmi5.com/haber/kariyer/is-dunyasi/34251/istese-devlet-kurabilir.html
(Fortune Türkiye)