Konut Haberleri
21 Ağu 2017 09:47 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:22

Dünyanın en büyüğünde 466 yabancı çalışıyor

Büyük bir özveriyle inşasına devam edilen 3. Havalimanı'nda dünyanın her yerinden personel bulunuyor. İGA CEO'su Akçayoğlu, şu anda 9 ülkeden 466 yabancının dev projede çalıştığını dile getirdi.

Dünyanın en büyüğünde 466 yabancı çalışıyor
Tüm dünyada ilgi odağı haline gelen 3. Havalimanı açılış için gün sayıyor. Büyük projenin 29 Ekim 2018'de kapılarını açması planlanıyor.

Habertürk'ten Gökhan Artan'ın haberine göre; havalimanı inşaatında şu anda 31 bin çalışan var. Şimdiden büyük bir istihdam olanağı sağlayan ve 8 binden fazla da iş makinesi bulunan havalimanında bu sayı ilerleyen günlerde daha da artacak.

225 bin kişiye iş kapısı olacak

Havalimanı tamamlandığında doğrudan ve dolaylı istihdam edilen kişi sayısının 225 bini bulması öngörülüyor. Dev projede 9 ülkeden 466 yabancı çalışan da görev yapıyor. İçlerinde beyaz yakalı da mavi yakalı da var. Bosna Hersek, Vietnam, Pakistan, Gürcistan, İngiltere, Malezya, Fransa, Afganistan ve Nepal uyruklu çalışanlar, dünyanın en büyüğü olacak havalimanı projesinde olmaktan gurur duyduklarını ifade ediyor.

Dünyanın her yerinden insa var

İGA Havalimanları İnşaatı Üst Yöneticisi (CEO) Yusuf Akçayoğlu da Habertürk’e yaptığı açıklamada mega bir proje yürüttüklerini belirtirken, dünyanın pek çok yerinden çalışanları olduğunu anlattı.

Akçayoğlu, ''Fransa’dan Malezya’dan mühendis arkadaşlarımız var. Pakistan, Vietnam, Nepal’den de çalışanlarımız var. 31 bin kişide 466 kişi, yüzde 1 civarlarında bir rakam. Dünyanın her yerinden insan kullanıyoruz'' dedi ve ekledi; ''' Dünyadaki en büyük ekipman parkına sahibiz. Türkiye’deki kaynakların hepsini kullandık. Türk şoförler ve operatörler tabii ki önceliğimiz fakat B planı anlamında böyle bir çalışmaya gitmemiz zorunluluk haline geldi. Özellikle bayram dönemlerinde mesela yaz aylarında şoförün herhangi bir ara vermesinde iş kesintisine yol açmamak için böyle bir yola başvurduk ve çok da başarılı olduk. Özellikle bayram dönemlerinde veya diğer dönemlerde olsun şantiyenin çalışmasını sağladık.”