Konut Haberleri
30 Eki 2016 10:31 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:47

Dünyadaki tüm dev projeler Türkiye'de de olacak!

Ankara YHT Garı bugün tarifeli seferlere başlıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyada ne varsa Türkiye’de de olacağını belirtti...

Dünyadaki tüm dev projeler Türkiye'de de olacak!
Mimarisiyle uzay üssüne benzetilen Ankara Yüksek Hızlı Tren (YHT) Garı hizmete açıldı. Açılışta konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin son dönemde gerçekleştirdiği dev projelere vurgu yaptı. Erdoğan,  "Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde ne varsa Türkiye'de de olacak. Kıskanma senin de olsun. Niye benim ülkemi karıştırıyorlar? Benim ülkemde benim vatandaşımın verdiği vergiyle 15 Temmuz darbesini yapacak alçaklar, kansızlar niye ortaya çıkıyor? İşte bundan dolayı. Onlar kansız, alçak. Onlarda vatanseverlik, milliyetperverlik diye bir şey yok" dedi.

235 milyon dolarlık bir yatırımla hayata geçirilen garla Ankara'nın YHT merkezinde durumunun güçlendiğini söyleyen Erdoğan, "Bundan sonra kara tren hiç gecikmeyecek merak etmeyin, onun yerini hızlı trenler alıyor. Bugün 2 satır mektup yazma. Eskişehir'den Konya, Ankara, İstanbul'a ulaşıyor. Bizim Rize'ye uğramadı. İnşallah oraya da bir uğrarız. Bursa, Yozgat, Sivas, İzmir ile Karaman'ı 2019'a kadar ekliyoruz" dedi.

Avrupa ve Türkiye'nin en prestijli garının açılışına Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Başbakan Binali Yıldırım'ın yanı sıra Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Ahmet Arslan ile çok sayıda bakan ve milletvekili ile vatandaşlar katıldı.

Marmaray'dan 3 yılda 160 milyon yolcunun geçtiğini anlatan Erdoğan, şöyle konuştu: "Fazlası var, azı yok. Avrasya Tüneli'ni gördük. Yeni Havalimanımızı 2018 çeyreğinde açacağız. Bunlar Türkiye'nin nasıl sıçradığının göstergesi. 1915 Çanakkale Köprüsü'nün temelini 18 Mart'ta atacağız. Kanal İstanbul Karadeniz'i Marmara'ya bağlayacak. Süveyş, Panama Kanalı'nı konuşurlar. Bundan sonra Kanal İstanbul'u anacaklar." TBMM Başkanı İsmail Kahraman da 15 Temmuz'da Türkiye'nin ilerlemesini durdurmak istediklerini belirterek, "Bu tür bir durum başarılı olsaydı, Türkiye'ye böyle eserler kazandırılacak mıydı? Hayır" dedi. Kolin Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Koloğlu ise garı 2 yılda tamamladıklarını anlatarak, " Teknolojik ve yenilikçi örnek bir eser olmuştur" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, eski garın yenilendiğini belirterek, "Hep 'Büyük eserler İstanbul'a yapılıyor, Ankara'ya yapılmıyor' denilir. İşte eser, işte Ankara Tren Garı. Ankara, sadece Türkiye'nin başkenti değil, Ankara YHT ağlarının da başkenti olmaya başladı. Türkiye nüfusunun yüzde 55'ini oluşturan 14 büyük vilayetimize hızlı tren ağlarıyla bir dantel gibi dokuya dokuya geliyoruz, öre öre geliyoruz. Bu millete hizmet etmek ibadettir" diye konuştu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, garın engelliler açısından engelsiz bir gar olacağını söyledi. Arslan, "Ünlü düşünür Emerson'un bir lafı var; 'Yapılırken heyecan duyulmayan işler başarılamaz.' Sayın Cumhurbaşkanım sizin heyecanınızı biliyoruz. Dolayısıyla biliyoruz ki sizin duyduğunuz heyecan, bize ve 100 bin kişilik Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme ailesine de yansıyor" dedi.