İnşaat
28 Şub 2019 11:41 Son Güncelleme: 28 Şub 2019 11:43

Dünyada Türk müteahhit rüzgarı esiyor

Türkiye Müteahhitler Birliğinin (TMB) 67. kuruluş yıl dönümü resepsiyonuna katılan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, “Müteahhitlerimiz cesareti ve tecrübesi ile dünyada çok büyük başarılara imza attı. Bakanlık olarak, TMB ile bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz verimli işbirliğini önümüzdeki dönemde de artırarak sürdürmeye hazır olduğumuzu vurgulamak istiyorum” dedi.

Dünyada Türk müteahhit rüzgarı esiyor

Türkiye Müteahhitler Birliğinin uluslararası ödüllü binasında düzenlenen 67. kuruluş yıl dönümü resepsiyonu, hükümet, yabancı misyon, bürokrasi ve iş dünyasından seçkin isimleri bir araya getirdi. Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün’ün ev sahipliği yaptığı resepsiyonda Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Libya Büyükelçisi Abdurrazag Mukhtar Ahmed Abduqader da yer aldı. Bakan Pekcan, “Müteahhitlik sektörümüz, yurt içinde ve dünyanın dört bir köşesinde imza attıkları eserlerle ülkemizi gururlandırmaktadır. Sektörümüzün bugünlere gelmesine ülkemizin en aktif ve en etkin sivil toplum kuruluşlarından biri olan Türkiye Müteahhitler Birliği çok önemli katkılar sunmuş ve sunmaktadır. Bu vesileyle Türkiye Müteahhitler Birliğinin 67. kuruluş yıl dönümünü de değerli başkanım nezdinde tebrik ediyorum” dedi.

Ticaret Bakanlığı ile Türkiye Müteahhitler Birliğinin uzun süredir yakın temas halinde olduğunu vurgulayan Pekcan, “Çok önemli organizasyonlara birlikte ev sahipliği yaptık. Japonya başta olmak üzere İngiltere ve Kore’de son derece verimli temaslarımız oldu. Tanzanya ve Kenya’ya heyet ziyaretlerimizi gerçekleştirdik. Libya tarafıyla görüşmeler iyi gidiyor. Tekrar büyük montanlı işler almaya başlayacağız. Irak’ta çifte gümrük sıkıntısından sonunda kurtulduk. Artık Irak’ta kaybettiğimiz pazarı yeniden almak için yeni bir eylem planı hazırlayacağız. En kısa zamanda Irak’a heyet göndereceğiz” diye konuştu.

Bakan Pekcan şöyle devam etti:

“Müteahhitlerimizin cesareti ve tecrübesi, insanımızın teknolojiye ve farklı kültürlere uyum sağlama kabiliyeti sayesinde müteahhitlik sektörümüz çok büyük başarılara imza atmıştır. Bakanlık olarak, yurt dışı müteahhitlik ve teknik müşavirlik sektörümüze yönelik tüm çalışmalarımızda TMB ile bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz verimli işbirliğini önümüzdeki dönemde de artırarak sürdürmeye hazır olduğumuzu vurgulamak istiyorum.”