Konut Haberleri
23 Mar 2017 08:06 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:04

Dünyada ilk! 10 milyar dolarlık akıllı kent inşa edecek

Çin, Fas Tanca'da akıllı kent kurmak için çalışmalarına başladı. Fas Kralı 6. Muhammed Kraliyet Sarayı'nda imza töreni gerçekleştirildi...

Dünyada ilk! 10 milyar dolarlık akıllı kent inşa edecek
Çin, dünyada bir ilke imza atacak ve 10 milyar dolara akıllı kent inşa edecek. Çin, Fas'a akıllı kent kurma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Fas'ın Tanca kentinde krulması planlanan akıllı kent için mutabakat zabtı imzalandı. İmza töreni Fas Kralı 6. Muhammed Kraliyet Sarayında düzenlendi.

İmza töreninde Haite Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Li Biaoyu, Tanca’da kurulacak 10 milyar dolarlık “6. Muhammed Akıllı Kenti Tanca-Tek” projesinin hayata geçirilmesi için sevinçli olduklarını dile getirdi. Fas Sanayi Ticaret ve Yatırım Bakanı Hafız el-İlmi, Tanca’da toplam 2 bin hektarlık alanda kurulacak akıllı kent projesinin ülkenin diğer bölgelerine de örnek olacağını belirtti.

Tanca’da kurulacak 10 milyar dolarlık “6. Muhammed Akıllı Kenti Tanca-Tek” projesi, Tanca’da toplam 2 bin hektarlık alanda kurulacak. Son teknolojinin kullanılacağı akıllı kentte, uluslararası liman ve devasa iş merkezlerinin yanı sıra, farklı gelir gruplarına hitap eden konut, eğlence merkezi ve alışveriş merkezleri yer alacak.

Fas ile Çin merkezli Sichuan Haite High-Tech şirketi arasında imzalanan mutabakat öncesinde, 2016 Mayıs ayında Fas Kralı 6. Muhammed'in Çin’e yaptığı ziyarette, Çin ve Fas arasında bankacılık, turizm, ekonomi, sanayi ve yatırım fonları olmak üzere 15 ikili işbirliği anlaşması imzalanmıştı.
ETİKETLER
#çin #akıllı kent