Güncel
21 Ara 2020 10:33 Son Güncelleme: 21 Ara 2020 10:41

Dünya şokta! Uçuşlar durduruldu! Mutasyona uğramış koronavirüs alarmı verildi

İngiltere'de ortaya çıkan mutasyona uğramış Covid-19 virüsü nedeniyle dünya tam anlamıyla şokta. Ülkeler kapılarını kapatıyor. Uçuşlar durduruluyor. Türkiye mutasyona uğramış koranvirüsün ortaya çıktığı Ingiltere, Hollanda, Danimarka ve Güney Afrika'dan uçuşları durdurdu. Halen gelen yolculara ise havalimanında PCR testi yapıldı.

Dünya şokta! Uçuşlar durduruldu! Mutasyona uğramış koronavirüs alarmı verildi

Dünya yeni bir şok yaşıyor. İngiltere'de ortaya çıkan mutasyona uğramış koronavirüs nedeniyle alarm verildi. Mutasyona uğramış koronavirüs yüzde 70 daha hızlı yayılıyor. Halen üretilmiş olan aşıların bu virüse karşı işe yarayıp yaramayacağı tartışılıyor. 

Önce Avrupa Birliği ülkeleri İngiltere ile olan havayolu bağlantısını durdurdu. Ardından da diğer ülkeler harekete geçti. Türkiye, mutasyona uğramış koronavirüsün ortaya çıktığı dört ülke ile olan uçuşlarını geçici süreyle askıya aldığını duyurdu. İngiltere, Hollanda, Danimarka ve Güney Afrika'dan gelen yolculara ve uçuş ekiplerine PCR testi yapıldı. Bu kişilerin evlerinde karantinada kalacakları bildirildi. 

AB ACİL TOPLANIYOR

İngiltere Başbakanı Johnson'ın açıklamalarıyla dünya gündemine bomba gibi düşen mutasyona uğramış koronavirüs haberinden sonra Avrupa Birliği'nde bugün saat 11.00'de acil toplantı yapacağı duyuruldu. 

İngiltere'de ortaya çıkan ve tüm dünyayı harekete geçiren yeni korona virüs mutasyonu ile ilgili Avrupa Birliği (AB) harekete geçiyor. AB, nasıl hareket edeceklerini belirlemek üzere bugün saat 11.00'de kriz toplantısı yapılacağını bildirdi. İngiltere'nin Dışişleri Bakanlığından İngiliz basınına yapılan açıklamada, ülkelerin seyahat kısıtlamalarını "bu hükümetlerinin kendi kararı olarak gördükleri" kaydedildi.

Aralarında Türkiye'nin de olduğu çok sayıda ülke, yeni tip korona virüsün (Kovid-19) daha bulaşıcı bir türü ortaya çıkan İngiltere ile uçuşları durdurmaya başladı.

Sağlık Bakanı Matt Hancock'un, yeni türün "kontrolden çıktığını" söylemesi, tüm dünyada endişeye yol açtı.

Yüzde 70 daha bulaşıcı olan türün sadece Londra ve civarında değil ülkenin tamanında görüldüğü belirlendi.

Daha ölümcül olduğuna veya aşıları etkisiz kılacağına dair dair henüz bir veri bulunmasa da ülkeler, art arda önlemler alınmaya başladı.