Ekonomi
23 Haz 2015 11:52 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:51

Dünya 'selfie' rekoru kırdık!

Bu kadar yıldır teknolojiyle iç içeyiz, böyle bir rekorun varlığından ilk kez haberdar olduk.

Dünya 'selfie' rekoru kırdık!
Bir ürünün ya da bir teknolojinin hayatımıza etkisinin boyutlarını değerlendirmenin en bilinen yollarından birisi de o teknolojiye yönelik anketlerin, düzenlenen yarışmaların yahut bu haberimizde olduğu gibi rekor denemelerinin yaygınlığına göz gezdirmek.
Selfie ya da TDK'nın ifadesi ile özçekim de hiç kuşkusuz son dönemin en önemli akımlarından birisi. Sosyal ağların, özellikle de Instagram türü doğrudan fotoğraf çekimine dayanan platformların, giderek yaygınlaşmasıyla birlikte ister istemez özçekim modası da moda olmaktan çıkıp ana akım seviyesine geldi. Öyle ki bundan önce neredeyse sadece görüntülü konuşma için kullandığımız ön kamera, artık telefon lansmanlarında, yongasetinden bile önce anılır hale gelmiş durumda.
İşte bu bağlamda, Guiness Rekorlar Kitabı'na girebilmek için kolları sıvayan LG de, tepe seviyesi G4'ü kullanarak düzenlediği etkinlikte binlerce kişiye özçekim yaptırdı. Meksika'nın başkenti Meksiko'da düzenlenen ve 2 saat süren etkinlik dahilinde 2,500'ü aşkın katılımcı bireysel ya da toplu olarak 746 adet özçekim gerçekleştirerek bundan önceki rekor olan 541'i fersah fersah geride bıraktılar.

Aslında olayı rekor kırmaktan ziyade tanıtım olarak değerlendirmek gerek. Ne de olsa tek şart, belirli bir bölgede, belirli bir süre içerisinde ve tek bir telefonla olabildiğince çok çekim yapabilmek. Haliyle ne kadar çok kişi toplayabilirseniz 'rekor' şansınız da o ölçüde artıyor.
Ama tabii bu demek değil ki LG G4 rekor kırmaya layık bir telefon değil. Bilakis 8MP'lik geniş açılı lensleri ve f/2.0 diyafram aralığı ile piyasadaki en iyi ön kameralardan birisine sahip olduğu kuşku götürmez bir gerçek ne de olsa.