Röportaj
30 Ara 2014 13:28 Son Güncelleme: 09 Oca 2019 18:33

Dumankaya’nın herkes için bir ‘D’ planı var

Dumankaya İnşaat, rekabetin arttığı sektörde bir adım öne geçmek için D Planı'nı devreye soktu. Planda geri iade, mevduat faizi ve ödeme zorluğunda krediye destek gibi farklı seçenekler yer alıyor

Dumankaya’nın herkes için bir ‘D’ planı var
İnşaat sektörünün en önemli
aktörlerinden Dumankaya İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya, emlakeki.com için projelerinden bahsetti.

- Dumankaya İnşaat’ın doğuşu nasıl oldu?

Dumankaya İnşaat, 1953 senesinde babam ve amcam tarafından kurulmuş bir firma . 51 yılı aşkın
süredir bir çok proje yaptık, asıl
atağa geçişimizde toplu konut site konseptinden sonra başladı.

- Yeni projelerinizden bahseder misiniz?

Gebze çok fazla gelişen bir bölge. İstanbul’da yaşamak zorlaştı. Hayatın pahalılaşmasıyla birlikte mavi yakalı dediğimiz insanlar, şehrin çeperlerinde  oturarak hızlı tren ya da metro ile iş yerlerine ulaşacak. Avrupa ve Amerika’da bu şekilde. C ve D segmenti dediğimiz kesim buraya doğru gidiyor. Orta gelir vatandaşına arsa maliyetinden dolayı proje yapamıyoruz. Fiyatların B segmentine hitap eden şekilde olmasının nedeni de bu. Bunun çaresi de bu çeperlere doğru gidip orta gelir grubuna uyacak projeler yapmak gerekiyor. Biz de Gebze’yi bu yüzden seçtik. C ve D segmentinde öyle bir proje yapmak istiyoruz ki müşteri kendisini B segmentinde hissedebilecek.

- Fiyat olarak C ve D segmentini ödeyecek ama B segmentinde yaşayacak öyle mi?

Aynen öyle. Rezidans hizmetlerimizin bir kısmını burada
uygulayacağız. Aslında C fiyatıyla B segmetinin hizmetlerini bir arada alabilecek müşterimiz, ama bizim burada en çok ihtiyacımız olan şey arsa. Çünküher nokta arsaya bağlı. Bunun için
aslında devlet çalışsa da, bu kısımdaki vatandaşlarımız da keşke ev sahibi olabilse. 

İşte D Planı işte güvence paketi

TÜRKİYE’de ilk olan son uygulamaları hakkında bilgi veren Dumankaya, bu yıl için ücretsiz sonraki dönemde ücretli olacak D Planı’nı şu şekilde anlattı:
Eskisini getir, yenisini götür: Ev değiştirme isteği olan tüketicilere yönelik hazırlanan planda, eski evler peşinat olarak sayılıyor, tüketiciler yeni evleri teslim edilene kadar da evlerinde oturmaya devam ediyor.
Kira garantisi: Daire sahipleri evlerini aldıktan sonra Dumankaya, onlar için dairelerini kiraya verebiliyor.
İade garantisi: Daire sahiplerinin beklentileri doğrultusunda, evlerini geri vermek istemeleri halinde evi geri alma garantisi veriliyor.
Aidat garantisi: Eğer ev kiralanamazsa kirayı da aidatı da Dumankaya üstleniyor. 
Taksit garantisi: 6 ay boyunca müşteri ‘ya işten çıkartılırsam ya gelirimde bir azalma olursa’ diye korkmayacak. Çünkü bu gibi durumlarda 6 ay boyunca ödemeyi Dumankaya karşılayacak. 
Ev güncelleme: Tüketiciler, uygulanan plan kapsamında eğer isterlerse aldıkları daireyi yeni daire ile değiştirme imkânına sahip olacak. Hepsi bir güvence paketi tabi.”

İşte Dumankaya harikaları

BARIŞ Dumankaya projelerini şu ifadelerle anlattı:  “Hali hazırda Hi-Fit projemiz var. Sağlık hizmetleri içeren bir proje. Bu da son dönemde çok trend. Halkalı’da Mix projemiz mevcut. Bu da ticarilerden ve konutlardan oluşan bir proje. Konsept Halkalı diye bir projemiz daha var ama bunda çok az stoğumuz kaldı. Anadolu Yakası’nda ise en önemli projemiz Dumankaya Ritim var.“ 

2015’te iki yeni proje

2014 yılını dolu dolu yaşadıklarına değinen Dumankaya, 2015 yılında da hız kesmeyeceklerini söyledi. İşte Dumankaya İnşaat’ın 2015 planları: “2015 senesinde lansmanını yapacağımız 2 projemiz olacak. Bir tanesi Gebze’de 4 bin 500 konutluk bir iş. Diğeri de Fikirtepe bölgesinde kentsel dönüşüm olacak. Fikirtepe’de aslında iki etaptan oluşan bir proje olacak. İki arsamız neredeyse yan yana. Nisan-Mayıs ayları gibi bu projelerimizle lansmana çıkmak istiyoruz. “