Konut Haberleri
13 Eki 2016 13:19 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:44

Dubai'nin en yüksek binası için ilk kazma vuruldu

Dünyanın en görkemli binalarına imza atan Dubai'de şimdi de en yüksek gökdelen inşası için ilk kazma vuruldu...

Dubai'nin en yüksek binası için ilk kazma vuruldu
Dubai, görkem ve şatafatta sınır tanımıyor. Dünyanın en yüksek gökdeleni olan 828 metrelik Burj Khalifa'nın yer aldığı Dubai'de daha yüksek yeni bir kule inşa edilmesi için harekete geçildi..

En yüksek gökdelen rekorunun sürekli yenilendiği Dubai'de 828 metrelik Burj Khalifa'nın ardından daha yüksek bir gökdelen inşa edilmesi için harekete geçildi. Suudi Arabistan ise  Cidde kentinde yapılmakta olan veuzunluğu 1 kilometre olarak planlanan Kingdom Tower adlı bir gökdelen ile mevcut en yüksek gökdelen rekorunu kırmayı planlıyor.

2020 yılında tamamlanması planlanan yeni gökdelenin temeli bu hafta Dubai Emiri El Maktum tarafından atılırken yeni kulenin yüksekliği henüz açıklanmadı. Burj Khalifa’dan daha yüksek olacağı belirtilen gökdelenin Kingdom Tower'ı geçip geçmeyeceği ise henüz bilinmiyor.

El Maktum tarafından yapılan açıklamada, yıllar önce dünyanın en uzun gökdeleni olan Burj Khalifa’yı inşa ettiklerini, bu hafta temeli atılan gökdelen projesi ile de ilklerin öncüsü olma yarışın yeni bir safha başlatacaklarını belirtti.

Emaar ve Dubai Holding ortaklığındaki 6 kilometrekare alanda hayata geçirilmekte olan Dubai Creek Harbour adlı projenin bir parçası olan yeni kulenin mimarı ise New York Dünya Ticaret Merkezi bünyesindeki yeni ulaşım merkezini de tasarlayan İspanyol Santiago Calatrava olarak açıklandı.