Ekonomi
08 Şub 2021 11:09 Son Güncelleme: 08 Şub 2021 11:21

Dört büyükler stat kiralarını ödeyemiyor! Ne kadar borçları var?

Futbolun dört büyükleri olarak adlandırılan GS, FB, BJK ve Trabzonspor kulüpleri stat kiralarını ödeyemiyor. Kiralar birikti ve dudak uçuklatan miktara ulaştı.

Dört büyükler stat kiralarını ödeyemiyor! Ne kadar borçları var?

Futbolun dört büyük kulübü Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor stat kiralarını ödeyemiyor. Dört büyük kulübün Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ödemesi gereken kira borçları 14 milyar liraya dayandı. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na karşı olan maddi yükümlülüklerini yerine getirmeyen dört büyükler kira borçlarının sadece yüzde 18.6’sını ödeyebildi. 

Dört büyüklerin Gençlik ve Spor Bakanlığı'na karşı ödemekle yükümlü oldukları güncel borç miktarları 14 milyar liraya dayandı.

Çok fazla borcu olan kulüpler, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na karşı olan maddi yükümlülüklerini de yerine getirmiyor.

Kanunen maç yapılan tüm stadyumlar Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın mülküdür olup bu statlar kulüplere kiralandı. Buna istinaden de sadece 4 büyük kulüp değil tüm Süper Lig ekipleri, kullandıkları statlar için bakanlığa kira bedeli ödemesi gerekiyor. Açıklanan raporlara göre kulüpleri bu yükümlülükleri yerine getirmiyor. 

Rapora göre bakanlık, salt 2019 yılında toplamda 18,8 milyon lira tutarındaki kira gelirinin sadece 3,5 milyon lirasını tahsil edebildi. Kısacası kulüpler, toplam kiranın sadece yüzde 18,6’sını ödemiş oldu.