Konut Haberleri
03 Eyl 2016 18:06 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:37

Dönüşüm sürecini tıkayana ''acele kamulaştırma''

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşümde rantı için süreci tıkayan vatandaşlara acele kamulaştırma yapıp, hakkını vereceklerini açıkladı...

Dönüşüm sürecini tıkayana ''acele kamulaştırma''
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yavaş ilerleyen ketnsel dönüşüm sürecini hızlandırmak adına çalışmalarına başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, dönüşüm için 5 yıl önce bir kanun çıkarıldığını ve dönüşüm yapmak isteyen belediyelere yönelik birçok teşvik sağladığını açıkladı.

Bakan Özhaseki belediyelerin ilk anda dönüşüme hevesle girdiği ancak hukiki boşluklar ve rant beklentisi nedeniyle dönüşüm İstanbul'da çoğu yerde tıkandığını belirtti. Bakan, belediyelerin kentsel dönüşüm için vatandaşların büyük bölümüyle anlaştığını ama içlerinden birkaç kişinin çıkıp "Benim burada 7 metrekare hakkım var. Bir dükkân, bir daire istiyorum. Benim imzama kaldınız, ben çıkmam buradan" diyerek süreci tıkadığını anlattı.

İstanbul'un birçok ilçesinde sorunları tespit ettiklerini ve nelerin yapılabileceği hususunu anlattıklarını belirten Bakan Özhaseki "Bütün buralarda kamu yetkimi kullanacağıma söz verdim. Tek tek mevzi mevzi girip çözeceğiz" dedi.

Bakan, süreci tıkayan ve yüzlerce insanın işine mani olan birkaç kişi varsa acele kamulaştırmalar yapıp, kamulaştırıp, hakkını verip alacaklarını açıkladı. Müteahhid tarafında ise iş yürümüyorsa oradaki işi de kamu eliyle yapacaklarını söyledi.