Ekonomi
17 Ağu 2015 14:51 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:06

Dolar yükselmekten vazgeçmiyor!

Bu sabah tarihi rekorunu kıran dolar öğleden sonra 2.86'yı görerek zirveyi ve yükselmeyi bırakacak gibi görünmüyor

Dolar yükselmekten vazgeçmiyor!
Erken seçim riski, TL varlıklar üzerinde baskı yapmaya devam ederken, dolar zirve yürüyüşünü sürdürüyor.

Geçtiğimiz hafta 2,80 kritik direncinin üzerine çıkan Dolar/ TL, yeni haftada yükselişine devam ediyor.

Piyasada siyasi belirsizlik ve jeopolitik risklerin baskısı devam ederken, dolar/TL 2.86'yı aşarak tarihi zirvesini yeniledi. Dolar/TL 2.8614 ile tarihin en yüksek seviyesine ulaştı.

Bakan Zeybekci: Endişeye gerek yok

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye-Irak İş Konseyi toplantısında Türkiye'nin toplam borç yapısına bakıldığında kur seviyeleri nedeniyle endişe duymayı gerektirecek bir durum olmadığını, müdahale etmemek gerektiğini ve piyasanın dengesini bulacağını söyledi.

Zeybekci, faizlerin bol ve ucuz kaynaklara ulaşmak için şu anki seviyelerden daha aşağı olması gerektiğini söyleyerek, "Ama TCMB'nin eli birkaç ay öncesine göre daha güçlü değil, o nedenle böyle bir beklentimiz yok" dedi.

Gözler bugün koalisyon görüşmesinde

Piyasanın gözü bugün AK Parti ve MHP'nin koalisyon görüşmesinde. AK Parti ve CHP arasındaki görüşmelerden koalisyon kurulmasına dönük bir anlaşma çıkmamasının ardından AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu bugün saat 14:00'te MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşecek.

Yarın faiz toplantısı var

Yarın ise TCMB'nin Ağustos ayı PPK toplantısının sonuçları beklenecek. TCMB'nin para politikasında sadeleşme çalışmaları için ağustos ayını işaret etmesiyle birlikte, politika faizi ile faiz koridorunda bir değişiklik yapıp yapmayacağı merak ediliyor.