Güncel
07 Ara 2020 12:16 Son Güncelleme: 07 Ara 2020 12:26

Dolandırıcıların yeni oyunu! Tapusu olanlar dikkat, bunu mutlaka yapın!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Zeki Adlı, tapusu olan vatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı. Dolandırıcıların yeni yöntemlerine karşı tapusu olan vatandaşların yapması gereken çok basit bir işlem var.

Dolandırıcıların yeni oyunu! Tapusu olanlar dikkat, bunu mutlaka yapın!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Zeki Adlı tapu üzerinden yapılan dolandırıcılığa karşı vatandaşları uyardı. Yapılacak çok basit bir işlemle vatandaşların tapu dolandırıcılarına karşı kendilerini koruyabileceklerini söyleyen Adlı, o yöntemi de açıkladı. 

Son dönemde dolandırıcıların akıl almaz yöntem bulduklarını açıklayan TKGM Zeki Adlı sahte dublör yöntemi ile çok sayıda satış girişimi olduğunu açıkladı.

Zeki Adlı, dolandırıcılara karşı vatandaşların e devlet üzerinden tapu SMS kaydı yaptırmalarını istedi.

25 MİLYAR LİRALIK SAHTECİLİK

Son dönemde tapuda yaşanan sahtecilik girişimlerinin artması üzerine Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Zeki Adlı tapusu olan herkesi ilgilendiren çok önemli bir açıklamada bulundu. 

Zeki Adlı "Zafiyetin olduğu noktaları memurlarımız zaman içinde çok iyi öğreniyorlar. Böyle olunca da bu tür art niyetli insanların, bu tür olaylarını ortaya çıkarabiliyorlar. Sadece bu sene 25 milyar lira değerindeki sahteciliğin önüne geçti arkadaşlarımız; çok büyük bir rakam. Ağırlıklı olarak dublör kullanmak suretiyle geliyorlar, kılık değiştiriyorlar, nüfus cüzdanında ona göre dublörün resmini kullanıyorlar" diyerek sahte dublörle tapu satışı girişimlerinin son dönemde artış gösterdiğini belirterek vatandaşların konu hakkında önlem almalarını istedi. 

E-DEVLET ÜZERİNDEN SMS KAYDI

E devlet tapu SMS kaydı önlemine dikkat çeken Zeki Adlı "Tavsiyem, her halükarda bizdeki bilgilerini güncellesinler. Çünkü bizdeki bilgiler güncel olursa biz tapuyla ilgili bir işlem olduğu zaman hemen cep telefonlarına mesaj gönderiyoruz. Diyoruz ki 'şu anda şöyle bir işlem' var. O telefon numarası bizde yoksa bu haberleşmeyi sağlayamıyoruz. Onun için bu bilgileri güncellerlerse gayrimenkulleriyle ilgili bütün işlemlerden cep telefonlarına gideceği için haberdar olurlar. Dolayısıyla bu tür şeylerin önüne geçerler. Bu güncellemeyi e-Devlet kapısı üzerinden, çok rahat bir şekilde yapabilirler" diyerek tapu SMS kaydı yapılarak habersiz satış hakkında önlem alabileceklerini dile getirdi.